Tonda Hložánek z Ulice a jeho úspěšný kalendář

Tonda Hložánek z Ulice a jeho úspěšný kalendář
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Miroslav Hanuš, kterého dobře znáte jako Tondu Hložánka z Ulice, se proslavil také rolí majora Korejse v krimi seriálu Případy 1. oddělení. Tam se mu podařilo nafotit tak povedený kalendář, že o něj fanoušci svádějí boj na internetových aukcích – za vcelku hříšné peníze.

O kalendář s majorem Korejsem se zájemci perou

U diváků České televize na podzim zabodovala nejen třetí (závěrečná) série populárního kriminálního seriálu Případy 1. oddělení, ale obzvláště pak jedna z hlavních postav – Josef Korejs. Právě svérázný major v podání Miroslava Hanuše vytvořil ve čtvrtém díle dané série poměrně bizarní policejní kalendář.

Činil tak v podstatě z donucení, jelikož kvůli sporům s vedoucím oddělení, Tomášem Kozákem (Ondřej Vetchý), neměl nic lepšího na práci. Protože však ostatní členové oddělení byli naopak zahlcení všelijakými povinnostmi, neměli na focení společného kalendáře čas, a tak se úkolu zhostil Korejs sám.

Členové policejního oddělení. Zdroj: Lukáš Oujeský / © Česká televize

Miroslav Hanuš se při tvorbě výjimečného kalendáře vskutku vyřádil. Věnoval mu více času, než vůbec musel. Zabralo to několik hodin. Že si dal skutečně záležet, to je jasně vidět na výsledku i na obrovském zájmu fanoušků nejen z řad diváků, nýbrž i členů štábu. Kalendář se bleskurychle stal „podpultovým zbožím“, a poněvadž bylo původně vyrobeno pouhých třicet kousků, platil za opravdovou raritu. Jeden kousek Miroslav Hanuš ukořistil a věnoval své ženě k narozeninám.

Jelikož diváci toužili mít doma vlastního majora Korejse, Česká televize dala na e-shop omezený počet kusů, které se však okamžitě vyprodaly. Přestože ČT připravila dotisk, ani zdaleka se nedostalo na všechny zájemce. Těm tak momentálně nezbývá nic jiného, než si na nízký počet kusů stěžovat na sociálních sítích a číhat na vhodnou příležitost na internetových aukcích, kde překupníci prodávají speciální kalendář i za šestinásobek původní ceny. Původně stál necelých 300 Kč, na aukčním portálu se jeho cena vyšplhala na 1700 Kč, ale nadšení fanoušci jsou ochotní si připlatit. Za podepsané dílo pak neváhají obětovat 3000 Kč, snad aby získali vpravdě jedinečný vánoční dárek.

Nedoceněný spisovatel i starosta Hložánek

Zatímco o jeho kalendář je obrovský zájem, knížka, kterou vydal jako Tonda Hložánek, zřejmě skončí ve výprodeji. Diváci Ulice jistě vědí, že bývalý starosta si na sebe rád klade veliké nároky a úspěšně ignoruje, když se jeho snaha nesetkává s přílišným oceněním.

Schyluje se v Ulici k usmíření? Zdroj: TV Nova

Poté, co ho Lumír zradil tím, že u voleb hlasoval pro jeho syna Jirku, se Tonda uchýlil do ústraní a prohlásil, že napíše novou knížku. Když teď odchází z politiky, bude na to mít alespoň dostatek času. Ještě všem ukáže, čeho je schopen! Pravdou ale je, že se mu psaní dvakrát nedaří. Kdykoli ho Jirka přijde navštívit ve snaze o usmíření, zavře se v pracovně, kde jen trucuje. Tonda je tvor společenský, nevydrží být dlouho sám, a proto je i jemu samotnému nepříjemné zůstávat uražený a odstřižený od přátel. V nových lednových dílech už to nevydrží a zajde za Lumírem, aby mu připomněl, proč se na něj stále zlobí. Bude to první krok k nastolení míru?

Zdroje článku: