Profesor Kalina z Ulice: Přísný učitel, co má své světlé chvilky

Profesor Kalina z Ulice: Přísný učitel, co má své světlé chvilky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Profesora Kalinu lze přirovnat ke starému psovi, kterého nové kousky nenaučíte. Potom si představte, jaké to pro něj musí být, když sdílí kabinet s kolegy, kteří jsou o několik dekád mladší než on a podle toho vypadají také jejich názory. 

Profesor Kalina našel zalíbení v Božence Puklické

Herec Pavel Nový alias profesor Kalina má už jednu ze svých hlavních dějových linek za sebou. Byla to linka s Boženkou Puklickou, do které se bezhlavě zamiloval a jako starý mládenec s ní vlezl do chomoutu. Dlouhou dobu se Boženka Puklická s Kalinou potkávali ve škole, a to i po tom, co se dali dohromady. Jenže pak Boženku zradilo zdraví kvůli naprostému psychickému vyčerpání. Od té doby už je o ní jen sem tam slyšet, a to právě z úst Kaliny nebo jejího syna Oty Puklického.

Jaký je Kalina profesor? Jeden z těch, kteří u žáků ještě mohou vzbudit přirozený respekt. Je blázen do matematiky a málem Anežku Klímovou sedřel z kůže, když ji připravoval na matematickou olympiádu. Ona však ale tíhla spíše k ekologii a z matematiky se chtěla vyvléct, ale nevěděla jak. 

„Ještě živě si můžete vzpomenout na spor mezi Kalinou a Magdou, která se rozhodla zastat se své žákyně Anežky, u které viděla, že je pod tlakem Kalinových praktik. Dlouho to mezi Kalinou a Magdou bylo vyostřené. Potom se ale ukázalo, že také Kalina má své světlé chvilky. Vzpomínáte, jak ji před svatbou s Mirkem uděloval rady pro život?“

Kalina jako jeden z mála věděl o trojúhelníku Magda-Prokop-Mirek, Zdroj: TV Nova

Vypadá, že si dělá svoje, ale všechno kolem sebe vnímá 

V průběhu svého působení v Ulici Kalina dokázal, že je nejen romantický (díky vztahu s Boženkou), nýbrž i taktní a vnímavý. On sice vypadá, že si hledí svého, trojúhelník Magdy, Prokopa a Mirka však dobře vnímal. Také k Magdě přispěchal se svojí cennou radou, když nevěděla kudy kam. A snažil se ji držet nad vodou ve chvíli, když ji Mirek opustil. Od té doby se ledy mezi Magdou a Kalinou prolomily a ti dva spolu sem tam hrají v kabinetě šachy. 

Zdroj článku:
  • Autorský text