Zpátky do minulosti s Ulicí: Nevěrník Olda své ženě hrozně ublížil. Domů jí přivedl nemanželského syna

Zpátky do minulosti s Ulicí: Nevěrník Olda své ženě hrozně ublížil. Domů jí přivedl nemanželského syna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdybychom hlasovali o největšího záletníka v Ulici, možná bychom chvíli váhali nad Bedřichem Liškou, ale pak bychom si vzpomněli na ještě většího proutníka, Oldu Farského. Oba svým ženám zahýbali, oba si upletli dítě mimo manželství. Olda měl těch milenek ale přece jen víc.

Jitka na manželovy nevěry narážela na každém kroku

„Jsem matkou dvou dcer, kosmetičkou v salonu a manželkou jednoho chronického záletníka.“ Tak zní Jitčina úvodní věta z kapitoly o rodině Farských v knížce My z Ulice. Už tato slova napovídají, že Olda Farský (Ondřej Pavelka) nebyl žádný svatoušek.

Po nějakou dobu byl spolumajitelem fitcentra, kde pracoval jako osobní trenér a kam si za ním chodila zlepšit fyzičku řada atraktivních dam. Ženy měl Oldřich vždycky rád, na Jitčin vkus až příliš. Právě ve fitku se seznámil se Sylvou Mlynářovou (Eva Decastelo), se kterou to pak táhl celé tři roky.

Jitka (Ilona Svobodová) z toho byla především unavená. V zájmu zachování rodiny se Oldovy avantýry pokoušela tolerovat, ale dusila přitom v sobě hroznou potupu, nedůvěru a ponížení. „Po jeho úletech jsem v jednom okamžiku přestala pátrat. To ale neznamená, že mě už jenom myšlenky na další ženy, se kterými se stýkal, nepřiváděly k šílenství. Přiváděly a trápily. Holky nás ale držely pohromadě.“

Olda se napravil až po ztrátě syna

Lída (Jana Birgusová) a mladší Monika (Anna Fixová) chovaly k mámě ochranitelský postoj. O tátových nevěrách dobře věděly a snažily se dělat vše pro to, aby Jitce neubližovaly. Olda se zdál být nenapravitelným sukničkářem, který manželku sice miloval, ale s oblibou si utíkal užívat za mladšími a více vzrušujícími milenkami, pro něž měl zvláštní kouzlo. Teprve po ztrátě novorozeného synka Jeníčka začal sekat latinu a stal se oporou manželce i oběma dcerám.

„Ještě nenarozenému Jeníčkovi našli při vyšetření srdeční vadu. Lékař doporučil potrat… S Oldou jsme se rozhodli, že si Jeníčka necháme a hned po porodu zkusíme operaci. Přestože lékaři udělali, co mohli, Jeníček nepřežil. Pro Oldu i pro mě to byla přetěžká rána… Bohužel to ale pro náš vztah ani zdaleka nebyla poslední zkouška.“

Kdo zahýbá, musí počítat s následky

Třebaže se Olda polepšil, hříšná minulost ho dohnala v podobě nemanželského syna Jakuba (Richard Zevel), kterého před lety zplodil právě s jednou ze svých četných milenek, Tamarou Elliot (Markéta Hrubešová). Pro Jitku to byla poslední kapka. Chtěla se od rodiny odstěhovat a začít znovu se svým novým ctitelem, Vladimírem Kukačkou (Pavel Rímský), jenž se později projevil jako nebezpečný psychopat.

S Oldou měla Jitka před rozvodem, dokonce absolvovali jedno soudní stání. Přesto pak žádost o rozvod zcela stáhli a zůstali spolu, načež Jitce zkolabovala ledvina a Olda jí darováním svojí zachránil život.

Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020, str. 31–32. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • ŠLOUFOVÁ, Alena. Ulice: průvodce seriálem. Praha: Brána, 2012, str. 163. ISBN 978-80-724-3616-3.