Zásadní změna v životě Jitky Farské – do Ulice se vrací její dcera Monika

Zásadní změna v životě Jitky Farské – do Ulice se vrací její dcera Monika
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Devatenáctá sezóna Ulice bude obdobím velkých návratů. Po Eduardu Rambouskovi se na scéně nečekaně zjeví také Monika Farská. Její představitelka byla v seriálu od začátku, ale po dvanácti letech odešla. Návratem potěšila nejen Ilonu Svobodovou, která jí hraje maminku Jitku.

Návrat Moniky Farské oživí Jitčinu dějovou linku

Ulice má obvyklou letní pauzu, ale už teď své věrné diváky zásobí novinkami a zajímavými zvraty, na které se mohou těšit po prázdninách v devatenácté sezóně. Bude to zřejmě čas velkých a nečekaných návratů, neboť se po letech objeví nejen sympaťák Eddie Rambousek v podání Jiřího Panznera (40), ale také Monika Farská, kterou si zahrála Anna Fixová (39). Její seriálovou maminku Jitku Farskou tudíž čeká pořádná změna a snad i oživení dějové linky, která byla v poslední době poněkud upozaděná. To jí ale vlastně nijak nevadilo.

Zlata Adamovská, Ilona Svobodová a Anežka Rusevová
Zlata Adamovská, Ilona Svobodová a Anežka Rusevová | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

„Sice jsem tady od začátku, ale nejsem tady pořád. Mám takovou výhodu a jsem šťastná, že to tak mám, že tu občas jsem a občas mám volno, protože když mám spoustu práce v divadle, tak si mohu dovolit říct o pár měsíců volna. Já jsem se teď vrátila, protože se vrátila moje dcera,“ řekla Jitčina představitelka Ilona Svobodová (63) pro Vlasta.cz.

Jako když se dítě opravdu vrací domů

Jitka je tedy součástí seriálu už od jeho uvedení v roce 2005, ale na rozdíl od své dcery se v něm udržela dodnes, byť pouze ve vedlejší úloze. Monika se v Ulici objevovala celých dvanáct let, ale skončila s tím v roce 2017, kdy s bohulibými záměry odjela do Afriky. Herečku jsme od té doby mohli vídat v seriálu Modrý kód na TV Prima a v několika filmech, např. Vysoká hra (2020), Vražedné stíny (2022) nebo Kam motýli nelétají (2022) aj.

Aneta Krejčíková, Anna Fixová a Patricie Pagáčová
Aneta Krejčíková, Anna Fixová a Patricie Pagáčová | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

„Afrika Monice nakonec učarovala víc než cokoliv jiného. Když byla v Čechách, organizovala charitativní sbírky. Dokonce adoptovala jedenáctiletou africkou holčičku Leticii. Moničino zapálení pro Afriku odnesl vztah s Márou, který se definitivně rozpadl. Monika znovu odjela, věnuje se charitě a pomáhá v Africe stavět školy.“ (My z Ulice, str. 32)

Jitka byla na dceru tenkrát velice pyšná, ale určitě ji těší, že se Monika zase jednou podívá domů. Z návratu Anny Fixové má radost také Ilona Svobodová. „Anička přišla po delší době a bylo to až dojemné, jak ji přijali všichni kameramani, zvukaři. Takže to je opravdu, jako když se vrátí dítě z Afriky… Je to něco tak krásného. Vím, že to hodně lidem přijde, že je to taková fabrika, která se točí každý den, ale v podstatě je to, i když to bude znít hrozně, rodina.“

Karla bude mít možná důvod žárlit

Po prázdninách potkají velké změny také rodinu Marečkových. Karla (Markéta Stehlíková) by se s manželem Kryštofem (Kryštof Rímský) ráda usmířila. Do rozvodu se jí nechce, protože ho stále miluje. Postupně si ale začne všímat jistých změn v Kryštofově chování. Určité náznaky ji dovedou k podezření, že si našel přítelkyni. Objeví se na obzoru úplně nová postava, anebo se snad má jednat právě o Moniku Farskou, která byla Kryštofovou velkou láskou předtím, než poznal Karlu? Či je to celé úplně jinak a Kryštof si ve skutečnosti žádnou náhradu nenašel? Nechme se překvapit.

Zdroje článku: