Ulice: Zklamaný ze svého syna bude nejspíš i Hynek

Ulice: Zklamaný ze svého syna bude nejspíš i Hynek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Doteď byla výchova Šimona hlavně v režii Gábiny. Vzhledem k tomu, jaké napětí doma roste, je pravděpodobné, že se Šimon bude stěhovat ke svému tátovi. Najde tam útočiště, nebo se střetne s dalším nepochopením? 

Gábina a Jirka Šimona nezvládají  

Jó, v pubertě své děti poznává jen málokterý rodič. A přesně tato etapa teď čeká na Gábinu, Jirku a Hynka, kteří si budou muset poradit s do puberty zabředlým Šimonem. Zdálo se, že věci chápe a je zodpovědný. Jenže pak se stala šikana a ona nešťastná událost se zbraní. V Šimonovi se to pralo a v poslední době zakotvil u hraní počítačových her. A tady je zakopaný pes. Gábina chce, aby se Šimon více učil, a možná až příliš limituje jeho čas na počítači. Šimon zase nutně potřebuje hrát, alespoň teď, když je před závody.

Korunu tomu nasazuje nejen Šimonovo drzé chování a Gábiny naprosté nepochopení věci, ale také Jirkovo čmuchání a hlídání. Jelikož se Herman postavený mimo službu nudí, snaží se být Gábině nápomocný. Co se ale musí nechat, je fakt, že možná až příliš situace vyhrocuje, a tím si mezi sebou a Šimonem nevědomky staví zeď. Teď, když odhalil jeho notebook v kufru, bude pro Šimona úhlavním nepřítelem. To není dobré. 

Jak to pro všechny zúčastněné dopadne, těžko říct. Zdroj: TV Nova

Ani Gábina vůči Šimonovi nezaujala úplně nejlepší postoj. Sice se tváří jako ta nejspravedlivější matka a parťačka, ale ve skutečnosti má své práce až nad hlavu a Šimona vůbec neposlouchá a někdy je na něj zbytečně tvrdá. Takhle přehlédla celou Šimonovu šikanu. Pamatujete, jak ho seřvala, když nechtěl vzít peníze do školy? Přitom Šimon se jen obával toho, aby ho o ně neokradli Viktor s Romanem.

Zklamaný ze svého syna bude nejspíš i Hynek 

Není překvapením, že po tom, co ho Jirka takhle nepříjemně konfrontoval, bude chtít Šimon bydlet se svým tátou Hynkem, u kterého doufá, že na něj bude milejší. Jenže to se tak trochu přepočítal. Možná, že nejlépe by mu bylo u babičky a dědy. Jenže to by zase nedopustila Gábina, která teď už ví, že to byl její táta, který Šimona navedl k podvodu s notebookem. A Hynek? Ten se bude nejspíš hodně divit, co všechno obnáší mít své dítě na starost nonstop a dohlédnout na vše potřebné. Šimon, který byl až dosud v pohodě, se teď nejspíš zcela vybarví.

A tak se zdá, že všichni dospělí budou muset táhnout za jeden provaz, aby Šimona vrátili do starých kolejí. Šimon si zkrátka musí uvědomit, že nic není zadarmo. Pro srovnání: Michal je také kluk, s nímž puberta tříská. Na rozdíl od Šimona si však uvědomuje, že život není žádné peříčko a že aby v něm uspěl, musí vyvíjet alespoň nějakou iniciativu. Michal například pomáhá Kaštanovi a i doma je schopný uznat, když přestřelí. Šimon se v poslední době stará jen o sebe. Ale to bude dáno i tím, že si prošel nelehkou šikanou a jeho sebevědomí kleslo k bodu mrazu. I s tím by ale Gábina měla nějak pracovat. 

Zdroj článku:
  • Autorský text