Známá tvář ze seriálu Ulice Hana Holišová: Hrála v metalové kapele a na jevišti provokuje oblečená jen v krajkovém body

Známá tvář ze seriálu Ulice Hana Holišová: Hrála v metalové kapele a na jevišti provokuje oblečená jen v krajkovém body
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zpívá jako bohyně, tančí jako bohyně, ale na studium muzikálu ji nepřijali. Zástupci JAMU by se dnes asi divili, jaký zápal v sobě Hana Holišová ukrývala, a přestože má vystudovanou činohru, boří muzikálová jeviště. Štěstí, že se včas zbavila své závislosti na sladkém, v opačném případě by mohla divadelní scény zbořit doslova.

Již tomu bude sedm let, co se poprvé objevila v seriálu Ulice. Společně se svou rodinu se připlavila do Prahy, kde její manžel dostal pracovní nabídku od Jardy Hejla. Všichni členové rodiny si postupně zvykali na zcela odlišný život ve velkoměstě. Někdo se s tím sžíval lépe, někdo hůře. Hana Holišová, coby Veronika Maléřová, to v novém bydlišti neměla až tak složité. Našla si práci v pekárně u paní Nyklové a po večerech šila oděvy. A jak šila a šila, dostala se až do salonu. Veronika byla počestná křesťanka, takže by nikdo neuvěřil, že se zaplete s farářem Rybou, kterému na faře čas od času pomáhala. Její manžel jí nevěru vrátil, ale posunul ji ještě dále. Se svou milenkou se rozhodl žít a Veroniku opustit.

Čtěte také: Namakaný ostrý chlapák z Ulice Tomáš Dastlík: Komu, čemu vděčí za svůj nezaměnitelný vzhled?

Má maturitu z hudební výchovy.

Asi nikdo by od Veroniky Maléřové, respektive od její představitelky Hany Holišové, nečekal, že má v těle a hlase takový náboj. O to více diváky, kteří ji znali jen z Ulice, překvapila svými excelentními výkony v novácké televizní show Tvoje tvář má známý hlas. Soutěž dokonce vyhrála a nyní, v nejnovější řadě, aspiruje na stupně vítězů znovu a hraje o titul šampionky. 

Čtěte také: Osudové ženy Lumíra Nykla z Ulice

Čtěte také: Něžná kráska ze seriálu Ulice a hrubiánský filmový mafián. Co všechno tento ojedinělý manželský pár překvapivě spojuje?

Nej zajímavosti o Haně Holišové

  • Na vysoké škole trpěla závislostí na sladkém. Schovávala si cukrovinky do skříně, aby ji spolužáci nenačapali. 
  • Hraje a zpívá v muzikálech. Za své divadelní a herecké výkony byla i několikrát oceněna. Ve své sbírce má například Cenu Thálie pro rok 2012 za roli papežky Jany v muzikálu Papežka.
  • Na jevišti se občas potká i se svou maminkou a sestrou, rovněž herečkou Michaelou Horkou.
  • Kromě Ulice jsme ji mohli zaznamenat v seriálu televize Prima Velmi křehké vztahy jako sestřičku Aničku Peškovou. 
  • Jejím otcem je dirigent opery a baletu Evžen Holiš.
  • Má maturitu z hudební výchovy na střední pedagogické škole, ale učitelství se pro nedostatek trpělivosti a strachu z odpovědnosti za její žáky, nikdy nevěnovala. 
  • Na střední škole hrála ve folkové kapele a později dokonce rok a půl v metalové kapele Death Sentence. 
  • V muzikálu Monty Python´s Spamalot se na scéně objevuje jako dáma z jezera v krajkovém body. 
  • Kdyby se neživila herectvím a zpěvem, otevřela by si oázu klidu v podobě květinářství.
  • Ostře si střeží své soukromí. Nepovažuje za nutné a žádoucí dělit se s veřejností o pikantnosti z jejího dětství a dospělého života.

Čtěte také: Teror na pracovišti v seriálu Ulice: Jako Filip Čapka ho možná znáte i vy

Zdroj: