Kdo je Fógl z Ulice?

Kdo je Fógl z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Není to zas tak dávno, co se v Ulici objevil herec Jiří Šimek a vystřihl si roli padoucha Fógla. Jeho životním parťákem je Riči (herec Adam Langer), se kterým se protloukají životem, jak se dá.

Seděli za vykradení Šárčina krámku, při čemž jim asistovala Sára. Ta však na rozdíl od nich trestu unikla, a tak jí po propuštění přišli připomenout, co jim je dlužna za to, že ji nepotopili.

Herce Jiřího Šimka můžete znát z divadla i z filmových rolí 

Pro některé diváky Ulice byl herec Jiří Šimek novou tváří, protože jeho domovem jsou hlavně divadelní prkna, kde se kromě herectví věnuje také autorské tvorbě. Herce jste mohli vidět také ve filmech Zbožňovaný, Zátopek, Bourák nebo Anthropoid. Jiří Šimek je spoluzakladatelem divadelního souboru Ufftenživot. Jeho role Fógla v Ulici určitě nebyla jednotvárná. Ačkoliv se mohl Fógl, vlastním jménem Antonín Ptáček, jevit na první pohled jednoduše, jak dějová linka postupovala, mohli diváci vidět, že zase tak černobílý jeho charakter není. 

Fógl překvapil, když se Sáry zastal v době, když ji chtěl Riči znásilnit. Z něčeho takového se mu zvedal žaludek a vůbec nechápal, že je toho Riči schopný. Začal se s Ričim hádat, čímž dal Sáře čas, aby z jeho dosahu utekla. Nakonec se jí ještě přišel omluvit.

Fóglovi se líbila Sára, Zdroj: TV Nova

Fógl Sáře závidí klidný život po boku milujícího partnera 

Riči je hlavním tahounem své dvoučlenné party a Fógl se ho drží hlavně proto, že v životě nepoznal nic jiného a Riči je pro něj jediným kamarádem a v uvozovkách i rodinou. Zatímco Riči má ze spořádaného života Sáry legraci, Fógl jí ho tiše závidí.

Na konci jeho dějové linky se začíná vybarvovat a diváci mají možnost nakouknout Fóglovi do duše. Ten tajně miluje Sáru a Danovi závidí, že spolu s ní vede klidný a bezpečný život. I proto se Sáru pokouší přemluvit, aby s ním odjela do Španělska, kde začnou znovu. To však Sára odmítá a popřeje mu štěstí. 

Zdroj článku:
  • Autorský text