Lumíra mrzí Tondův nezájem. Chystá oslavu narozenin a řeší podivný spor mezi Ingrid a Kateřinou

Lumíra mrzí Tondův nezájem. Chystá oslavu narozenin a řeší podivný spor mezi Ingrid a Kateřinou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kateřina se vyhýbá Lumírovu bytu, Ingrid zase hospodě. Co za tím vězí? Jirka začíná oficiálně úřadovat jako starosta a mrzí ho, že jeho vztah s tátou se dosud nezlepšil. Tonda nereaguje ani na Lumírovo pozvání na oslavu. Prokop chce slyšet přímo od Šimona, co mu Roman s Viktorem prováděli.

Ingrid a Kateřina si něco udělaly?

Lexík se táty zeptá, jak člověk pozná, že někoho miluje. Lumír se mu to pokusí vysvětlit, ale velký úspěch neslaví. Má snad chlapcův zájem něco společného s jistou holčičkou, kterou ve třídě naháněl s kružítkem? Lexík to popře, ale chce vědět, co se vlastně holkám líbí. Ingrid jakožto nejpovolanější osoba v okolí prohlásí, že ona by například byla ráda, kdyby s ní kluk mluvil. Taková představa však Lexíka vyplaší. Rozhodně si nehodlá s děvčaty povídat!

Lumír se později staví v kanceláři, kde se Vendula pokouší udělat pořádek v papírech. Mezi řečí si jí postěžuje, že Kateřina se neukázala už skoro týden. Může za to návrat Vilmy z lázní? Ačkoli je pravda, že Ingrid poslední dobou působí také jaksi zaraženě. Vendulu napadne, jestli to náhodou nesouvisí. Možná si Kateřina a Ingrid něco udělaly? Lumír nevěří, ale zatímco plánuje v hospodě oslavu narozenin, přece jen tuhle domněnku před Kateřinou nadhodí. Ona mu ostýchavě přizná, že se Ingrid dotkla zmínkou o společném bydlení. V budoucnu by ráda žila s Lumírem, ale vyznělo to, jako by Ingrid z bytu vyhazovala. Lumír začne dumat, jak by to mezi nimi mohl dát do pořádku.

Mezi Tondou a Lumírem to na usmíření nevypadá

Jirka nastupuje na radnici jako právoplatný starosta a zabírá si příslušnou kancelář. Lumír vyzvídá, jaký bude jeho první počin ve funkci. Nejdřív mladý Hložánek hodlá odstranit fotku toho starého a nahradit ji vlastním portrétem. Když se Lumír zarazí, Jirka ho s úsměvem ujistí, že jen žertuje. Přesto tátovu fotku sundá a přemítá, jestli se tady někdy zastaví pro své věci. Prý o ně ale nestojí a klidně je mohou spálit. Lumír pozval Tondu i na oslavu narozenin, ale ani mu neodepsal. Kamarád mu chybí a Jirka také není nadšený z toho, jak se to mezi nimi vyvinulo. Jeho fotku si nakonec nechají, jen pro ni musejí najít lepší místo.

Lumírovi schází kamarád a Jirkovi táta. Zdroj: TV Nova

Magdu děsí vystoupení v hospodě. Prokop chce mluvit se Šímou

Prokop opět zpochybní Magdin záměr hrát po hospodách písničky na přání. Když jeho přítelkyně namítne, že už jí lidé přispěli čtyři stovky, takže nemůže vycouvat, jen si do ní ještě víc rýpne. Magda během dne zcela ztratí sebedůvěru, a to i přesto, že jí Otík přispěje další drobnou částkou. Děsí ji představa, že se ztrapní a studenti se jí budou za zády posmívat.

Ze strany Prokopa se Magda podpory nedočká. Zdroj: TV Nova

Tyhle starosti jdou ale stranou, když Prokop předloží video, které mu předchozího dne přinesl Radek. Otík i Magda jsou naprosto znechuceni tím, co na záběrech vidí. Rozhodí je také e-mail, v němž Gábina podrobně vylíčila, co všechno kluci Šimonovi prováděli. Otík si myslí, že Roman s Viktorem by měli být potrestáni a Šimon ušetřen. Musel být vážně hodně zoufalý, když mu dělali tolik hrozných věcí. Prokop ovšem není zcela přesvědčen a chce si se Šimonem promluvit sám, někde v klidu a přátelském prostředí. Zamíří proto do salonu, aby se na tom dohodl s Gábinou.

Zdroj článku:
  • Autorský text