V Ulici málem dojde k dalšímu znásilnění

V Ulici málem dojde k dalšímu znásilnění
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magda, Alice, Sára. Každá je jiná, každá se jinak chová, jedna uvažuje více než druhá nebo třetí, ale jedna věc všechny tři ženy přece jen spojuje. A to ta, že všechny udělaly neuvážená rozhodnutí, za která teď pykají. Osud je tak ve 4271. dílu dohání.

Od doby, co se u Magdy objevila Mirkova máma se svatebními koláčky a s nadějí pro Magdu, že jí zařídí setkání s Mirkem, je Magda jako na trní. Sice tomu nedává mnoho šancí, ale přece jen v ní naděje zůstává. Zatím si krátí dlouhou chvíli s Prokopem a je s ním i v okamžiku, kdy ji přepadne Mirkova máma a dojde jí, že ten pán, kvůli kterému ji Mirek opustil, protože se s ním zapletla, je Prokop.

Slávka tak rázem obrátí a z původní podpory a pochopení Magdiného přešlapu a radosti z noviny, že je Mirek ochotný se s ní setkat, nezbyde nic. Mirkova máma adresuje pár bodavých výrazů na Magdin účet a zabouchne za sebou dveře. 

Fógl zachrání Sáru před znásilněním. Riči si dal za cíl se se Sárou pobavit a hodlá toho dosáhnout za každou cenu a jakýmkoliv způsobem. Sáru přesvědčí k tomu, aby spolykala pilulky na povzbuzení, které ji však místo energie navodí hluboký útlum. Riči, který je zrovna u Sáry doma, chce využít situace a dosáhnout svého. Jeho kamarád mu to však nedovolí, čímž Sáru zachrání před jistým zneužitím. Oba utečou a Sára se dopotácí dolů do bistra, aby si zkusila říct o pomoc. Zachrání ji Mário, dohlédne na to, aby se v pořádku dostala do postele, a pro Dana, který zrovna přichází domů, si vymyslí nepravdivou historku. 

Vztah Alice a Bedřicha je poněkud napjatý a ubírá se směrem, který pro jejich vztah znamená více konec než nový začátek, jaký si pro ně oba Alice přála po tom, co ztratila naděje na možné těhotenství a vyhlídky na rodinu jako takovou. Kvůli Bedřichovi přehodnotila svůj postoj a rozhodla se, že dokud je mladá, bude si užívat. Její nadšení však rázem pomine, když dá Bedřich přednost neplánovanému hlídání dcery Lady před jejich společně naplánovaným víkendem.

V Alici se tak pere pocit nespravedlnosti, že s ní Bedřich dítě nechce a ona tak přináší velkou osobní oběť tím, že s ním i přesto zůstává a on to ani neocení natolik, aby s ní strávil čas plný zážitků, o samotě, v klidu a raději se stejně rozjede za dcerou. Jaký má tedy takový vztah smysl? 

Alice se navíc dozví od Aničky, která se před ní nevhodně přeřekne, že veškeré intimní a citlivé záležitosti, které se mezi ní a Bedřichem objevily a stále objevují, svěřuje Bedřich právě Aničce. Impulzivní Alici to naštve ještě více a znovu odchází z domova bez Bedřicha, kterého se sebou nechce. Štěstí, že Alice neví alespoň o úletu mezi Aničkou a Bedřichem.

Zdroj článku:
  • Autorský text