Ulice: Luděk chytne Blanku pod krkem. Čím ho tak vytočí?

Ulice: Luděk chytne Blanku pod krkem. Čím ho tak vytočí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
U Voláků už to snad nemůže být vyhrocenější. Jen co děti s Marií zaklapnou dveře, Blanka se pustí do Luďka. Strhne se děsivá hádka, která skončí zamknutou a vyděšenou Blankou v ložnici. Co se u nich v bytě ve 4209. dílu semele?

Jak se inženýr stane dělníkem na stavbě? Jednoduše. Stačí potkat Miloše Knoblocha a plácnout si s ním. Vítek Klíma si zkusil jeden den práce na stavbě a ač ho bolely i vlasy na hlavě, následující den si znovu oblékne montérky a jde na to. I když to je sakra těžká práce, Vítek si cení přístupu kolegů, férového jednání a zjistí, že ho to vlastně baví. Navíc mu Miloš za šikovnost přidal peníze, a to je velká motivace. A tak se Vítek k nelibosti Ivy rozhodne dělničit o něco déle.

Vanda má své smutné období, zdá se, za sebou. Na návštěvách rozdává úsměvy a chlubí se Evženem a jejich zážitky. Amálce se svěří, že ji pozval na rande a rovnou ji poprosí, aby jí půjčila byt. Chce tu Evženovi předvést své kuchařské umění. Vypadá to, že si Vanda od schůzek s Evženem slibuje více než jen přátelství. 

Celá rodina se sejde u domluvené večeře. Luděk při ní požádá Blanku o ruku! Respektive před celou rodinou oznámí, že se budou brát a Blance navlékne prsten. Jaká bude Blanky reakce? Bude zaskočená, vyděšená, utrápená, naprosto odevzdaná, vyhořelá? Všechno, jen ne šťastná. Luděk vesele vypráví o nastávající svatbě, a přitom se pokusí dotknout se Blančiny ruky. Ta odskočí, jako by jí projel elektrický proud. 

Blanka se dozví jedno sladké tajemství, které jí ale Luděk neplánoval říkat. A to je jinak v plánování mistr. Kdyby mohl, zařídí jemu i Blance celý život. A to je právě to, co udělal. Pozemek, plány domu i jeho základy už měl dávno připravené a na Blanku hrál jen divadlo, že je to jejich společný sen, který budou také společně řešit. Blanka prozře, najde odvahu a po tom všem, co se u nich doma poslední dobou dělo, se mu postaví. Křičí, nadává mu a prohlašuje, že si ho nikdy nevezme. Luďka to tak vytočí, že Blanku chytne pod krkem a přitlačí ji ke dveřím. Ta se mu naštěstí vysmekne a běží se před ním zamknout do ložnice. Luděk se na ni s nadávkami dobývá a se zoufalstvím v hlase Blance vyčítá, že všechno zničila. 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text