Tom Hiddleston jako Thorův bratr Loki nebo Hamlet. Herec exceluje na jevišti i před kamerou

Tom Hiddleston jako Thorův bratr Loki nebo Hamlet. Herec exceluje na jevišti i před kamerou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Patříte mezi fanoušky akčního fantasy filmu Avengers? Pak vám určitě neunikla postava Lokiho, Thorova bratra, v podání britského herce Toma Hiddlestona (40). Jaká byla jeho cesta k filmu a kde všude jsme ho měli možnost vidět?

Od divadelní práce k televizi a filmu

Rodák z londýnského Westminsteru vystudoval herectví na Královské akademii dramatického umění. Ještě během studií si zahrál v inscenaci Tramvaj do stanice Touha. Jeho první role v televizi byla ve filmu The Life and Adventures of Nickleby (2001). Tím začala jeho herecké kariéra před kamerami. Ale Tom Hiddleston je také divadelním hercem. A za svou hereckou práci sbírá různá ocenění – například prestižní cenu Laurence Olivera za nejlepšího nováčka ve hře Cymbelín či cenu Evening Standard Theatre v kategorii nejlepší herec ve hře Coriolanus.

Zazářil jako Thorův bratr

V roce 2008 začal Tom Hiddleston spolupracovat s režisérem Kennethem Branaghem na televizním kriminálním seriálu Wallander, v němž si zahrál v šesti dílech, za což byl nominován na cenu Crime Thriller v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. Odtud pak už byl jen malý krok k filmu Thor (2011), který také režíroval Branagh. Původně měl Tom Hiddleston hrát hlavní roli Thora, ale Branaghovi se více líbil v roli jeho bratra Lokiho. A udělal dobře, proto Hiddleston za svou roli získal hned několik nominací na ceny. Během natáčení musel Tom vstávat v půl čtvrté, aby mohl být už v pět hodin ráno v maskérně. Příprava jeho masky zabrala celé dvě hodiny a necelou hodinu trvalo, než se oblékl do kostýmu, který vážil 18 kilogramů.

Něco z osobního života

Fanynky tohoto britského herce možná bude zajímat jeho výška – 1,88 metru. Urostlý je tedy dost. Tom Hiddleston hovoří španělsky, italsky, francouzsky, řecky a také latinsky. Výborně zpívá a hraje na několik hudebních nástrojů – na piano, kytaru, bicí, housle, loutnu a trumpetu. Vedle hereckého talentu má tedy vlohy i pro hudbu, což již také uplatnil ve filmu.

Ve které roli se vám Tom Hiddleston nejvíce líbil?