Táta v nesnázích: Nový rodinný seriál s Martinem Pechlátem v obležení žen

Táta v nesnázích: Nový rodinný seriál s Martinem Pechlátem v obležení žen
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na šestnáctidílný komediální seriál vsází ve svém podzimním vysílání TV Nova. Tátou v nesnázích bude Martin Pechlát, který poté, co se konečně dočkal dospělosti svých dcer, chce zkusit myslet trochu na svůj život, začít randit a užívat si radostí života.

Petr je rozvedený padesátník a správce bazénu. Celý svůj dospělý život zasvětil výchově tří dcer. Kvůli rodině se vzdal i kariéry úspěšného plavce. Viki, Laura a Alex už ale začínají žít vlastní, nezávislý život, a tak se konečně rozhodne věnovat víc sám sobě. Veden heslem „Padesát je nových třicet!” se pustí do hledání lásky. Od jeho posledního rande ale uběhla spousta let, takže se bude muset vrátit do formy a nabýt ztracené sebevědomí.

táta s dcerami
táta s dcerami | Zdroj: TV Nova

Zamiluje se, prochází zklamáním, přesto ale pokračuje v randění dál a doufá, že najde tu pravou. A aby to všechno bylo ještě složitější, jeho dcery, zkoušené životem a láskou, se jedna po druhé stěhují zpět do rodného hnízda a obrátí dům vzhůru nohama.

Rozhovor s Martinem Pechlátem

Martin Pechlát
Martin Pechlát | Zdroj: TV Nova

NA ZAČÁTKU NATÁČENÍ SERIÁLU JSTE ŘEKL, ŽE PETR HORA MÁ „TÁTOMÁMOVSKOU“ ROLI. JAK BYSTE JI POPSAL NYNÍ S ODSTUPEM?

Pojem “tátomámovství” je myslím pořád naprosto výstižný. Hraju tátu, který zastává veškerou péči o rodinu, od nakupování, vaření, uklízení, včetně řešení vztahových problémů svých dcer. Vše, co by klasicky řešila maminka, řeší on.

JAKÝ JE PODLE VÁS PETR HORA TÁTA? MÁ U SVÝCH DCER AUTORITU?

No je spíš taková máma. Řeší s dcerami úplně všechno, včetně jejich vztahů. Pořád je to ale chlap, takže to s ním dcery umí ještě víc „koulet”. Moc dobře vědí, co na tatínka platí. On si rozhodně myslí, že má u nich autoritu, ale jestli je to pravda, tak to uvidí diváci.

PODLE ČEHO SE PODLE VÁS POZNÁ DOBRÝ TÁTA? JE PETR HORA DOBRÝ TÁTA?

Petr je nejlepší táta na světě. Vydrží úplně všechno. Všechno ustojí, všechno vyřeší a všem pomůže. Je milující, ale taky občas musí být přísný. Je starostlivý, o děti má přirozeně strach, takže musí být někdy i přísný a něco jim třeba zakázat.

PETR HORA ŘEŠÍ HNED NĚKOLIK NESNÁZÍ, JEDNOU Z NICH JE MOŽNÁ I TO, ŽE MÍSTO TOHO, ABY SE MU DCERY ROZLÉTLY DO SVĚTA, TAK SE MU VŠECHNY VRÁTÍ DOMŮ. JE RÁD?

Na jednu stranu si myslím, že je vlastně rád, že není sám. Rozvod s jeho ženou ho pořád trápí a tíží. Že se mu holky vrací domů tak znamená, že v něm mají oporu a že se na něj mohou spolehnout. To ho myslím naplňuje uspokojením.

VŠECHNY TŘI DCERY JSOU VE VĚKU, KDY DOSPÍVAJÍ A HODNĚ SE I HÁDAJÍ. ZAPOJUJE SE DO JEJICH PROBLÉMŮ, NEBO TO RADŠI SLEDUJE ZPOVZDÁLÍ?

Snaží se zapojovat, ale bohužel to prostě nestíhá. Jejich výměny názorů jsou tak rychlé a na jiné úrovni, že on by se sice rád zapojil, ale nemá šanci.

táta s dcerami
táta s dcerami | Zdroj: TV Nova

V ČEM JE PODLE VÁS SPECIFICKÝ VZTAH OTCE A DCERY?

To je otázka za milion. Jako otec musíte být vždy po ruce a být taková jejich jistota. Jako otec asi nebudete řešit intimní problémy dcery, to mají na starost spíš maminky. My tátové jsme takové skály, o které se dcery mohou opřít.

„MÁM KOLEM SEBE ŽENSKEJCH, ŽE NEVÍM, KAM DŘÍV SKOČIT, TAK SE NEDIVTE, ŽE MI OBČAS UJEDOU NERVY,” ŘÍKÁ PETR HORA V PRVNÍCH EPIZODÁCH. JAK TO VYPADÁ, KDYŽ MU NERVY UJEDOU?

Rozčiluju se, zakazuju a omezuju. Ale dcery mě celkem slušně ignorují a stejně si to udělají po svém. Takže se sice rozčílím, ale pak to pomalinku vyšumí, až to úplně zmizí.

MÁTE TO TAK I VE SVÉM OSOBNÍM ŽIVOTĚ, ŽE SE ROZČÍLÍTE A PAK TO VYŠUMÍ?

Asi to mám tak nějak podobně. Myslím, že je zdravé se rozčílit, upustit trošku páru, dostat to ze sebe a pak to přejde.

S DOSPÍVÁNÍM DCER JE SPJATO MNOHO PROBLÉMŮ, SAMOZŘEJMĚ TŘEBA I S JEJICH PARTNERY. JAK TO NESE PETR HORA?

U každé ze svých dcer to nese jinak, záleží na věku. U nejstarší a prostřední dcery už to tolik neřeší, ale s nejmladší dcerou ano. Ta je pro něj ještě takovým děťátkem a nechce si připustit, že se z ní už stala žena a má i jiného muže než jen svého tátu.

SEZNÁMÍTE SE TAKÉ S RŮZNÝMI TYPY PARTNERŮ – S POVALEČEM, CO TRÁVÍ ČAS U VIDEOHER, KTERÝ SE NECHÁ ŽIVIT, IMPULZIVNÍM HERCEM I VÝRAZNĚ STARŠÍM PARTNEREM. JAK ZAREAGUJETE, KDYŽ SI DCERA PŘIVEDE STARŠÍHO MUŽE?

To bude hodně dramatické. Nechci úplně prozrazovat, co se stane, ale bude to tak dramatické, že tam dojde možná i ke zločinu. Máme se na co těšit.

Záběr z natáčení, Martin Pechlát
záběr z natáčení, Martin Pechlát | Zdroj: TV Nova

OTCE OD RODINY NEHRAJETE POPRVÉ. PROMÍTAJÍ SE VAŠE ZKUŠENOSTI Z OSOBNÍHO ŽIVOTA DO SERIÁLOVÝCH A FILMOVÝCH ROLÍ?

Herec si všechny zkušenosti, které mu život přinese, promítá a nese do svých rolí. Takže ano, samozřejmě, zkušenosti vlastních i seriálových dcer si s sebou nesu tam a zpět.

PETR HORA JE ROZVEDENÝ. JAK SE SEZNAMUJE, KDYŽ MÁ “NA KRKU” TŘI DCERY?

Dcery už jsou ve věku, kdy vylétávají z hnízda, takže konečně může začít randit. Do té doby na to neměl čas, protože se staral o holky. Nyní je ve fázi, kdy hledá vztah, lásku, aby nebyl v životě sám a mohl s někým strávit zbytek života.

KROMĚ POTENCIONÁLNÍCH PARTNEREK MÁ V ŽIVOTĚ I SVOU BÝVALOU PARTNERKU V PODÁNÍ JITKY SCHNEIDEROVÉ. JAKÝ MAJÍ VZTAH?

Velice napjatý. Sice si během let všechno vyříkali, ale i tak nastanou v seriálu situace, kdy se ještě vzájemně překvapí. Obecně je to ale kamarádský vztah, i když je Petr pořád naštvanej a nedokáže překousnout, že žena dala přednost kariéře před rodinou.

TÁTA V NESNÁZÍCH JE RODINNÝ SERIÁL ZE ŽIVOTA A JE MOŽNÉ, ŽE SE V NĚM NĚKTEŘÍ DIVÁCI NAJDOU. JAKÉ RADY PODLE VÁS MŮŽE PŘINÉST TĚM, KTEŘÍ SE PO ČTYŘICÍTCE CHTĚJÍ SEZNÁMIT?

Musíte to zkoušet, jinak se neseznámíte. Samozřejmě, že to nevyjde hned napoprvé, ale musí se to prostě zkoušet.

MÁTE NĚJAKÝ OBLÍBENÝ SERIÁL NEBO FILM, KDE SE ŘEŠÍ TÉMA OTCE A DCERY?

Ano, miluju film s francouzským hercem Gerardem Depardieu Táta nebo milenec.

Lenka Vlasáková, Martin Pechlát
Lenka Vlasáková, Martin Pechlát | Zdroj: TV Nova

CO BY NEMĚLO CHYBĚT DOBRÉMU RODINNÉMU SERIÁLU?

Už z podstaty názvu by měl být pro celou rodinou. Tedy, že si celá rodina sedne na gauč před televizi a každý se tam tak nějak najde. Ať už to jsou děti, dospělí, babičky či dědečkové, možná i pes.

TATÍNKA JSTE HRÁL PŘED LETY I V SERIÁLU ULICE. VNÍMÁTE ROZDÍL V NATÁČENÍ?

Je to naprosto odlišná disciplína. Denní seriál Ulice, to je opravdu spousta práce. Táta v nesnázích je výpravnější seriál, který se natáčel více v exteriérech. Měli jsme pronajatou vilu, kde žijeme, a celé natáčení bylo filmovější a možná i příjemnější než natáčení v ateliérech. I když i to má samozřejmě své kouzlo.

MÁTE NĚJAKOU VYSNĚNOU ROLI, KTEROU BYSTE SI CHTĚL ZAHRÁT?

Mám. Chtěl bych hrát Vinnetoua. Protože ho miluju.

Jitka Schneidrová
Jitka Schneiderová | Zdroj: TV Nova

Další role:

Agáta Kryštůfková je nejstarší dcera Viky, Štěpánka Fingerhutová je tou prostřední, Laurou, a benjamínka Alex si zahrála Veronika Divišová.

Jitka Schneiderová je Kateřina, bývalá manželka. Je úspěšná ve své kariéře, kterou upřednostnila před rodinou. Je vtipná a má samozřejmě své dcery ráda. Má také ráda svého exmanžela, za mnoho věcí si ho váží. Už zbytečně neprožívá dramata a emoce, o kterých ví, že je nedokáže změnit.

Petra Hřebíčková je v seriálu Dorkou, přítelkyní Petra Hory. Herečka o roli prohlásila, že si ji opravdu užila, protože její Dorka je mnohem uvolněnější a odvážnější než ona.

Zdroj článku:
  • Press kit TV NOVA