Survivor Česko & Slovensko: Další dávka „psycho“ drobností z nejdrsnější reality show

Survivor Česko & Slovensko: Další dávka „psycho“ drobností z nejdrsnější reality show
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Moderátor Ondřej Novotný přiznal, že ani on nečekal, že osmihodinový tropický déšť soutěžící při nástupu na ostrov tak rozloží. Teď máme čerstvé zprávy, že musely být kmeny evakuovány kvůli tropické bouři. K dispozici už je i svědectví o čtyřmetrových vlnách a strachu o život.

Bouři samozřejmě všichni přežili, ale zatím není známo, kdo dostal rýmu a musel být hospitalizován. To však není jediná hodně vtipná záležitost, kterou nás drsná reality show (drsná hlavně pro diváky) zásobuje. Dívka, která byla už před začátkem show označená za hádavou a nesnesitelnou účastnicí jedné z jiných reality show, se po vyřazení první finalistky složila a nechala se utěšovat ostatními hráči.

Rachel si uvědomila, že mohla být vyřazena ona, kdyby byla v kmeni Titánů! To jí doslova narušilo sebejistotu. Spala, když bylo řečeno, že nově příchozí mají imunitu? Jak tak velký psychický nápor zvládne, lze jen těžko odhadnout. Když k tomu přidáme to, že až na ostrově zjistila, že slunce její pleti moc neprospívá, vypadá to, že Rachel bude každý den svádět boj na hranici života a smrti.

A jaké další pekelné podmínky hráči mají?

Voda

K dispozici je k pití jen čistá pitná voda. Tu mají hráči hned pod nosem v neomezeném množství. To je přece běžné, když ztroskotáte na ostrově, že máte hned na pobřeží zdroj pitné vody. Povalující se soutěžící by klidně mohli kvůli vodě nějakou aktivitu vyvinout. Hollywoodští tvůrci alespoň filmové hrdiny pro vodu na pustém ostrově posílají dál do vnitrozemí, aby si vodu na pobřeží, kde ze strategických důvodů pobývají, museli nosit. Takové nošení vody ve dvojicích by mohlo být dobrou příležitostí pro navázání přátelství.

Štědrá příroda dává jídlo

Rybolov je dlouhodobě hodně podceňovanou záležitostí a za poslední dva ročníky jen hrstka soutěžících pochopila, že lovit se dá i s klackem, pokud má ostrou špičku. Až na nějaké drobné potvůrky vyplavené na pobřeží, zůstává tento zdroj potravy většinou nevyužitý. To by musel někdo stát ve vodě, nenechat se odradit neúspěchem a čekat.

Brouci a červy se na jídelníčku našich hrdinů moc nevyskytují, přestože je to osvědčený zdroj bílkovin. Obsahují také proteiny, omega-3 a omega-6 nenasycené mastné kyseliny, aminokyseliny, vlákninu, vitamíny a stopové prvky. Je tedy jasné, že člověk, který by si takto vylepšoval jídelníček, by měl po pár týdnech jasnou výhodu.

Oblečení je v omezeném množství

soutěžící při příchodu na ostrov
soutěžící při příchodu na ostrov | Zdroj: TV Nova

Každý ze soutěžících má údajně pouze 12 kusů oblečení včetně spodního prádla. Překvapivě nemají automatickou pračku a perou si v moři. Často tak jejich hladce depilovaná těla v umouněném oblečení vzbuzují úsměv na rtech. Kuriozní šatník můžeme pozorovat letos u jednoho z Lovců. Bílé sako není zrovna ideálním kouskem do divočiny.

Hygiena na ostrově

Už v loňském Survivoru se otázce hladce oholených nohou a podpaží věnovalo hodně prostoru. Jeden z účastníku předminulého ročníku uvedl, že děvčata většinou ochlupení řešila laserovým zákrokem před příjezdem na ostrov a ve výjimečných případech jim bylo umožněno použít holítka na ostrově. Údajně je to proto, aby měly ženy stále atraktivní vzhled. Nemají sice kartáček na zuby ani hřeben, ale mohou se holit!

S vyprazdňováním je to jednoduché. Do moře nebo v přírodě a bez toaletního papíru. Fanoušci už zažily humorné vyprávění soutěžících, že to vedle nich vyplavalo anebo že do toho někdo šlápl.

Zdroj článku:
  • Autorský text