StarDance 2023: Roztančený podzim se blíží

StarDance 2023: Roztančený podzim se blíží
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oblíbená soutěž startuje na televizních obrazovkách v říjnu, ale taneční páry už poctivě trénují. Někdo se chce jen pobavit, ale najde se i řada takových, kteří mají velké ambice. Uvidíme, komu se tentokrát podaří získat sympatie diváků i poroty.

Soutěžní pár Ivana Chýlková a Jan Tománek

Ivanu Chýlkovou není třeba představovat. Muzikálová, činoherní, filmová i televizní herečka stárne s grácií a 59 let by jí hádal málokdo. Absolventka DAMU se do světa slávy uvedla filmem Čas sluhů, jenž pojednává o velice despotické a sebevědomé ženě, která dokázala zdárně manipulovat se všemi lidmi ve svém okolí. Zahrála si také ve filmech Dobré světlo, Perfect Days – I ženy mají své dny, Chata na prodej, Taková normální rodinka, Musím tě svést nebo v komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntág, kde je její role spojená s jednou z nejpikantnějších hlášek českého filmu. Za roli v komedii Díky za každé nové ráno získala Českého lva v kategorii Nejlepší herečka. Televizní diváci ji také znají například ze seriálů Hop nebo trop, Neviditelní, Osada či Přítelkyně z domu smutku. Za roli v tomto seriálu byla oceněna Velkou zlatou cenou na televizním festivalu v Cannes. Narodila se ve znamení Vah.

Ivana Chýlková
Ivana Chýlková | Zdroj: Konariková / © Česká televize

Jan Tománek je tanečník, choreograf a trenér. Ve StarDance soutěžil už třikrát a jeho tanečními partnerkami byly moderátorka Jolana Voldánová, modelka Pavlína Němcová a trojskokanka Šárka Kašpárková. Poslední dva ročníky byl porotcem StarDance. Narozen je také ve znamení Vah.

Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

Ivana Chýlková: Chtěla jsem udělat lepší dojem, než jaký se mi při seznamování povedl. On na zkušebně popisoval, že budeme elegantní pár – pokud to tedy budu já – a pak jsem vstoupila a hned mi upadl mikroport. Šla jsem na nebývale vysokých podpatcích, na kterých nejsem zvyklá chodit, takže o eleganci bych úplně nemluvila. Čili všechno špatně a myslela jsem si, že už to horší být nemůže. On se tvářil velmi statečně. Vypadal, že má pro všechno pochopení. Mám z něj fantastický dojem. Ale nevím, jaký on ze mě.

Jan Tománek: Skvělý! Tušil jsem, že jsem byl štábem soutěže nominovaný k některé vyšší ženě, protože tomu vždy tak bylo. Měl jsem dva tipy, Ivanu a Ivu, a jsem rád, že to takhle dopadlo a je to Ivana Chýlková. Oba jsme něco zažili, máme dostatečný nadhled a budeme si rozumět.

Maršálek a Mašková
Maršálek a Mašková | Zdroj: Křepelka / © Česká televize

Taneční pár Josef Maršálek a Adriana Mašková

Josef Maršálek je populární cukrář a pekař, který pracoval mnoho let v zahraničí, mimo jiné v Londýně pro britskou panovnici Alžbětu II. Je porotcem cukrářské show Peče celá země a spoluautorem pořadu Buchty po ránu. Vaří pro děti v pořadu Cukrárna u Josefa. O pečení vydává čtenářsky úspěšné kuchařské knihy. Narozen ve znamení Berana.

Josef Maršálek
Josef Maršálek | Zdroj: Konariková / © Česká televize

Adriana Mašková je mistryně republiky ve standardních i latinskoamerických tancích. V roce 2021 si s hercem Janem Cinou vytančila titul Královna tanečního parketu. V roce 2019 byl ve StarDance jejím tanečním partnerem Miroslav Hanuš. Narozena ve znamení Panny.

Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

Josef Maršálek: Obrovské překvapení. Mám respekt k formátu této soutěže, ale i k lidem, kteří ji připravují dlouho dopředu. Ať už tréninky, přímé přenosy a všechno okolo celé soutěže. A teď jsem zjistil, že mám za taneční partnerku Adrianu, která předchozí řadu vyhrála s Honzou Cinou, tak to mi moc nepomohlo. Ona celé ta soutěž je svazující, ale tančit s vítězkou je zkrátka velké sousto. Nechápejte mě ale špatně, pro mě je to velmi pozitivní zpráva.

Adriana Mašková: Hodně sympatií a pocit radosti. Takže super. Stejně jako Josef, i já to hodnotím velice pozitivně.

Zdroje článku:
  • Press kit ČT,
  • Autorský text