Slasherový horor od tvůrců seriálu „Stranger Things“

Slasherový horor od tvůrců seriálu „Stranger Things“
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
„Máš někoho doma“ je horor o smrtelných tajemstvích, a především o vrahovi, jenž se maskuje tvářemi jeho obětí. Netflixový horor má svůj původ ve stejnojmenné knize a lze jej streamovat od 6. října 2021.

Slibné předpoklady

Hodně o novém Netflixovému originálu „Máš někoho doma“ zní velmi slibně – od zajímavé premisy přes úspěšnou knižní předlohu až po známé producenty „Stranger Things“. Nový hororový thriller by měl být strašidelný, šokující a napínavý.

Ale o co vlastně jde? Makani Youngová (Sydney Parková) a její parta navštěvují střední školu Osborne, jenže idylu bychom očekávat neměli. Mladí lidé se totiž musí bát o život, protože šílený vrah zabíjí náhodné studenty. Zjevně jde po těch, co skrývají velké tajemství – a to je především pro Makani velkým problémem, protože její tajemství je obzvlášť prekérní. Ale to není vše: vrah je extrémně zrádný a při vraždách nosí masky vyrobené z obličejů svých obětí.

Kvalitní kniha, kvalitní film

Za snímkem „Máš někoho doma“ stojí James Wan tvůrce úspěšných hororových franšíz jako např. „Saw“ a „V zajetí démonů“ a se Shawnem Levym a Danem Cohenem tu máme producenty seriálu „Stranger Things“ a „Světlo a stíny“.

O režií se postaral Patrick Brice, který má také hororové zkušenosti jako režisér filmů „Creep“ a „Creep 2“.

Trailer také jasně ukazuje: tento hororový thriller nebude mučivý horor přetékající zbytečně brutálním násilím, ale spíše se zdá být slasherem a teenagerským dramatem, přesně tak, jaký byl příběh i v knižní předloze. Ale film není v žádném případě neškodný: Netflix ho doporučuje až od 18 let.

 

 

Zdroj: