Seriál Zaklínač startuje druhou řadu na Netflixu

Seriál Zaklínač startuje druhou řadu na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tématika Zaklínače je velmi oblíbená již od doby, kdy se jednalo o hru. Od té doby symbol této postavy ušel velkou cestu, na největším vzestupu se ocitl však s příchodem seriálu Zaklínač z roku 2019. Letos spouští Netflix další řadu, která je opět plná fantasy i napětí.

Fantasy a dobrodružný seriál od amerických a polských tvůrců nese původně název The Witcher. Celý příběh se opírá o hlavního hrdinu, zaklínače Geralta, který je napůl mutant a také nájemný lovec příšer. Není pro něj lehké ustát mezi bouřlivým světem, a přitom najít své vlastní místo v životě. Lidé se totiž dokážou občas chovat mnohem hůř a zákeřněji než příšery nebo zvěř. Jak asi zaklínač v tak složitém světě obstojí?

Henry Cavill, který hraje právě zaklínače Geralta, se zhostil role, kterou mu už těžko někdo odepře. První série byla uvedena v roce 2019 a měla celkem 8 dílů. Se stejným počtem epizod vychází v roce 2021 také druhá řada.

Videohra Zaklínač 3: Divoký hon

Zaklínač je velmi úspěšná postava nejenom na televizních obrazovkách. Již v roce 2015 vznikla videohra Zaklínač 3: Divoký hon. Objevuje se zde postava zvaná Tesák, jemuž propůjčil svůj hlas Alastair Parker, jenž účinkuje také ve filmu. Zde ztvárnil postavu Sigismunda Dijgstru. Tuto hru si oblíbil sám Henry Cavill, který ji dle jeho slov dohrál dvakrát a tak jej zaujala, že zatoužil stát se hlavní postavou ve filmovém zpracování. A podařilo se!

Od knižní předlohy se postavy liší

V seriálové podobě jsou některé postavy odlišné od knižní předlohy. Například královna Calanthé, kterou v seriálu ztvárnila Jodhi May, je v knižní podobě popsaná se světle popelavými vlasy a bledou tváří stejně jako její dcera Pavetta. V seriálu má však vlasy hnědé a pleť tmavší.

U královny Calanthé se změnila od knižní předlohy ještě jedna podstatná věc, a to sice její přístup k elfům. Ačkoliv v knize nemá žádné předsudky k elfům, v seriálu nechá všechny s elfskou krví vyvraždit. Přitom je ona sama dcerou elfské čarodějky Lary Dorren.

 

Zdroj: