Šárka Vaculíková z Ulice slaví dnes své narozeniny

Šárka Vaculíková z Ulice slaví dnes své narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Momentálně Šárce Vaculíkové žádné peníze z Ulice nekapou, ačkoliv je v ní její postava v souvislosti s Evženem Šmídem často zmiňovaná. Scénáristé Šárku coby Adrianu poslali do Austrálie, byly však doby, kdy měla Šárka v Ulici dramatické dějové linky.

Šárka Vaculíková jako komplikovaná Adriana Pešková

Herečka Šárka Vaculíková bude mít 25. dubna 35 let. Měla to štěstí, že mohla v Ulici hrát dramatické scény, které byly divácky velmi populární. A to přitom nebyla ani u zrodu své postavy, o to těžší to pak měla. Adrianu Peškovou z Ulice hrála na začátku Dominika Kadlčková. Právě tu si můžete pamatovat ze začátků Ulice, jak randí s Matějem Jordánem a přidělává vrásky svému dědovi Vlastimilovi Peškovi. Protože se však Dominika rozhodla pro jiný směr, v Ulici skončila a scénáristé byli nuceni do její postavy obsadit jinou herečku. V tomto případě šanci dostala Šárka Vaculíková, která to zvládla na jedničku. Přece jen je o dost těžší vžít se do již rozjeté postavy, než začínat postavu novou.

Adriana Pešková byla chodícím problémem. Rozhodně to nebyla klidná dívka a svému dědovi, který o ni místo mámy pečoval, dávala hodně zabrat. Hodně se na její osobnosti podepsal fakt, že Adriana vyrostla bez mámy. Ta se o ni nechtěla starat a výchovné povinnosti přehodila na svého tátu. Adriana měla problémy se školou, později s jídlem, experimentovala s pitím i s drogami, provdala se za podvodníka, dokonce ukradla nějaké peníze a utekla do zahraničí.

Velkou ránou pro Adrianu byla smrt její mámy, která tragicky zahynula při pádu ze schodů. Dalo by se říct, že to ji maličko nakoplo k tomu, aby začala spořádaně žít. Nejlepší období měla, když žila s Eddiem. Pak ale vše sklouzlo do starých kolejí a Adriana zase vyváděla. To už však měla po boku svého tátu Evžena Šmída, kterého si sama našla a kterého přinutila, aby se vzdal alkoholu. Za to jí je Evžen Šmíd velice vděčný.

Adriana se vybouřila a teď žije spořádaný život v Austrálii

Na to, jak divoce Adriana žila (jednu dobu se dokonce pokusila o sebevraždu), je teď klidná jako beránek. Žije v Austrálii, kde se jí narodila dcerka Klárka. Nedávno za ní jel táta, děda i Amálka. Evžen teď dokonce přemýšlí, že se za Adrianou do Austrálie natrvalo přestěhuje. S Blankou mu to nevyšlo, Vanda ho neustále uhání a on má pocit, jakoby ho tady už nic nedrželo. Už dokonce požádal o vízum. Diváci tak mohou jen doufat, že se to mezi ním a Blankou konečně urovná, protože jinak sympaťák Šmíd z Ulice zmizí stejně jako Adriana. Řešením by bylo, kdyby se Adriana i s dcerkou vrátila do Ulice... Pak by Evžen neměl za kým jezdit.