Rodí se nová herecká hvězda. Sympaťák Oskar Hes je na roztrhání

Rodí se nová herecká hvězda. Sympaťák Oskar Hes je na roztrhání
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Není mu ještě třicet a už je ho všude plno. To znamená, že má Oskar Hes velký talent, nebo je v oboru slabá konkurence. Sympaťák a také syn známého choreografa Richarda Hese, který zemřel v pouhých padesáti letech, se veze na vlně úspěchu a užívá si to.

Objevil se už v seriálu Pustina (2016), který vznikl pro streamovací platformu HBO Max, ale asi nejvíce mu ve zviditelnění pomohla hodně propagovaná minisérie VOYO Král Šumavy: Fantom temného kraje, která měla ve sledovanosti velice dobré výsledky, a proto se tvůrci pustili do druhé a třetí série (obě by měly být příští rok hotové). Hes se znovu objeví ve výrazné roli legendárního Josefa Hasila. V druhé sérii bude hledat cestu ven z komunistického lágru, kde si má posedět 9 let.

Hes dostal i další příležitost od stejné platformy a zahrál si také v minisérii Iveta o  životě Ivety Bartošové. Ve druhé sérii ztvárnil postavu Rudolfa Hrušínského nejml., který měl se zpěvačkou a milenkou Ladislava Štaidla krátký, ale vášnivý románek.

Příležitost dala mladému talentu i oblíbená kriminální série Kriminálka Anděl, která se po letech k radosti diváků vrátila na obrazovky s pátou premiérovou řadou. Oskar Hes spolu s Jiřím Langmajerem se stali posilou týmu kriminalistů.

V souvislosti s velkými hereckými příležitostmi nelze nezmínit i novinku v kinech s názvem Bratři, která se týká jednoho z nejvíce kontroverzních témat naší historie. Film o skupině Mašínů byl dlouho v plánech filmařů, ale teprve sedmapadesátiletý Tomáš Mašín se do projektu pustil. Oskar si zahrál jednoho z bratrů – Josefa. Ctirada ztvárnil jeho kamarád a spolubydlící Jan Nedbal.

Režisér je vzdálený příbuzný bratří Mašínů a určitě to byla zajímavá práce, přinést kus rodinné historie na filmové plátno. Jiný pohled na akce Mašínů je rozhodně nemá za hrdiny, ale film není tak radikální.

Pro Hese šlo zatím o nejnáročnější projekt, jaký natáčel. S Nedbalem strávili přípravou 5 let. Samotné natáčení některých scén bylo hodně nepříjemné. V jednom rozhovoru herec zmínil, jak se museli ve skupině v listopadu přebrodit přes řeku, ve které byl hodně silný proud, a tak s ledovou vodou zápasili ještě dlouho poté, co záběr skončil. Proud je unesl dost daleko a chvíli trvalo, než se promrzlí na kost vrátili zpět.

Navíc i s Nedbalem museli držet dietu. Nejdříve nabírali, potom hubli. Jenže natáčení se tři roky odkládalo, mia oni tak stále zápasili s váhou. Ale nakonec si Hes pochvaloval, že před natáčením dostal výživovou poradkyni a za tři měsíce nabral 10 kilo svalů. Mašíni byli ve skvělé kondici, sportovali a připravovali se na útěk. Nekouřili a nepili. Stejný režim čekal i herce.

Hes si však náročné natáčení pochvaloval a kdyby dostal nabídku na podobně náročnou práci, šel by do toho znovu.

Zdroje článku: