Robert Urban ze ZOO: Aktuálně se z něj po večerech stává král džungle – samotný Tarzan

Robert Urban ze ZOO: Aktuálně se z něj po večerech stává král džungle – samotný Tarzan
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Představitel ústřední role soudce Petra Kříže v seriálu ZOO Robert Urban se kromě natáčení věnuje také jiným aktivitám.

Postavu Petra Kříže není třeba pravidelným divákům ZOO nijak sáhodlouze představovat – na obrazovkách TV Prima jej lze vidět prakticky v každé epizodě. Jedná se totiž o ústředního mužského protagonistu, který je ve středu dění hlavní dějové linky spolu s Viky Janečkovou. Nutno říci, že Robertu Urbanovi, který Petra Kříže v ZOO hraje, role soudce s měkkým srdcem poměrně dobře sedí. Málokdo už ale ví, že to není jediná pracovní náplň, kterou Robert v současné době vykonává.

Kromě účinkování v televizních seriálech a dalších pořadech se totiž Urban věnuje také hraní v muzikálech. Z aktuálních inscenací pak stojí za vypíchnutí jeho hlavní role v muzikálu Tarzan, které si pod křídla vzalo pražské Divadlo Hybernia. Právě zde má totiž Robert jedno ze svých angažmá, a když tedy přišla možnost zahrát si samotného krále džungle, bral to jako výzvu. 

Přestože je původní příběh Tarzana spíše pohádkou pro děti, Robert věří, že si v nově zpracovaném muzikálu přijdou na své i dospělí. A i když se jedná v první řadě o milostný příběh, podle herce se v něm otevírá řada dalších témat, které spadají do každodenního života – například touha začlenění se do společnosti či důležitost mateřské lásky.

Urban považuje roli Tarzana za poměrně velkou výzvu. Pochopitelně oproti ZOO je účinkování v muzikálu náročnější už jen kvůli zpívanému projevu. K tomu se pak navíc přidává značná fyzická aktivita – Tarzan není žádné tintítko a i na jevišti musí dokazovat svou mrštnost a sílu. Podle Roberta je tak tato role tou nejtěžší, kterou zatím měl tu možnost hrát. Přesto lze ale s klidem říct, že se Urban role zhostil s plnou vervou, a na muzikálu je to znát. 

Role Tarzana pak jistě těší také Robertův fanklub, zejména jeho ženské osazenstvo. Jeho postava totiž v džungli nedisponuje zrovna velkým množstvím oblečení, a Urban se tak na jevišti většinu času pohybuje prakticky nahý a oděný pouze v bederní roušce. A že se je na co dívat. Robert ve volném čase jistě nezahálí a pracuje na tom, aby jeho postava vysekaného krále džungle byla skutečně věrohodná.

Role v Divadle Hybernia navíc Robertovi přináší možnost prohlubovat svůj vztah se současnou přítelkyní, která v muzikálu vystupuje také – a to jako jedna z opiček. Urban tak tvrdí, že je velmi příjemné najít si i během práce čas na lásku, a je se svým obsazením náležitě spokojen. 

Na svém Instagramu se pak Robert často chlubí nejrůznějšími fotografiemi ze zákulisí nacvičování i samotných vystoupení muzikálu. Svým fanouškům na sociálních sítích tak neustále připomíná, že jeho herecký talent je skutečně všestranný, a v kombinaci s mužným a elegantním vzhledem se tak jedná o velkého sympaťáka s ještě větším srdcem, kterým je stejně tak v reálném životě jako v těle Petra Kříže v ZOO