Reality show na vzestupu: Nova i Prima chtějí k obrazovkám přilákat mladou generaci

Reality show na vzestupu: Nova i Prima chtějí k obrazovkám přilákat mladou generaci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vypadá to, že seriálová a filmová tvorba se pomalu stěhuje na placené platformy. Dvě největší komerční televize se snaží diváky nalákat na reality show, což je u nás zatím oblíbený formát především pro mladší generaci, pokud nejde zrovna o tanec a pečení. A ve hře jsou milionové výhry.

Zrádci na TV Prima

The Traitors je poměrně mladá reality show narozená v Nizozemsku a má velice dobré ohlasy. Například v USA  a VB velkou část soutěžících tvoří již známé tváře z jiných reality show. To je chytrý tah, protože jednak samotní soutěžící už vědí, jaké to je, když jsou v záběru kamer, jednak si sebou přivedou své fanoušky – diváky.

O čem to je

Hráči přijíždí do sídla všichni najednou a hostitel vybere skupinu soutěžících, kteří budou „zrádci“. Jejich úkolem je eliminovat „věrné“ a získat cenu pro sebe. Pokud se podaří uspět „věrným“, rozdělí si výhru, ale je velká pravděpodobnost, že pomocí lží a intrik vyhraje „zrádce“. Hráče vyřazují soutěžící.

Příprava na reality show je velice náročná, a tak se předpokládá, že by se mohla objevit na obrazovkách během letošního podzimu, případně na přelomu roku.

Radek Kašpárek chystá Pekelnou kuchyni

Radek Kašpárek
Radek Kašpárek | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Po vzoru Gordona Ramsayho se známý kuchař a porotce chystá na další kuchařskou show, která by neměla ovlivnit jeho účast v soutěži MasterChef.

Hells Kitchen baví diváky už od roku 2005. Show se natáčí ve skutečné restauraci a z dvanácti kuchařů si Gordon Ramsey (u nás Radek Kašpárek) vybere šéfkuchaře pro svou restauraci. Majitel restaurace tak udělá vlastně konkurs a dostane za to zaplaceno. Navíc si ještě zpopularizuje restauraci. U Kašpárka by vítěz mohl vařit v michelinské restauraci Field, popřípadě v nové restauraci s názvem 420. Její otevření se v gastronomickém světě považuje za událost roku.

Po vzoru The Bachelor se chystá lavina romantiky

TV Nova oznámila i další ambiciózní projekt. Další zábavu by měla přinést původem americká seznamovací a vztahová reality show, která se poprvé na obrazovkách objevila v roce 2002.

O show

Hrdinou show The Bachelor je nezadaný mladý muž, který si v průběhu show vybere svou vyvolenou. V průběhu pořadu vyřazuje jednotlivé kandidátky, ostatní poznává při různých příležitostech. Show poté vrcholí žádostí o ruku. Diváci mají také i po skončení reality show dost informací o tom, jak to páru jde i mimo kamery.

O emotivní situace doplněné randěním na exotických a romantických místech není nouze. Velkou roli mají i růže, které muž rozdává. Pravidla jsou velice flexibilní. Diváci v USA se tak třeba dočkali situace, kdy se produkce nemohla rozhodnout, kterého ze dvou mladých mužů do pořadu chce, a tak o něm rozhodly soutěžící dívky. Není vzácností, že si mladík nakonec vybere úplně jinou ženu, než měl původně v plánu.

Zdroje článku: