Prostřeno: Další teenager boří mýty o dětech, co sedí jen u počítače. A celý týden bude hodně zábavný

Prostřeno: Další teenager boří mýty o dětech, co sedí jen u počítače. A celý týden bude hodně zábavný
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V příštím týdnu se bude bojovat o titul nejlepšího amatérského kuchaře v Jihomoravském kraji, kde podle pověsti žijí srdeční a pohostinní lidé. Přesvědčte se, zda mezi ně bude patřit i pětice soutěžících, která se pochlubí nejen svým kuchařským umem, ale i schopností hosty a diváky zaujmout a pobavit.

V pondělí u Sabiny

V pondělí předvede své kuchařské umění Sabina. Jenže u stolu se místo jídla bude probírat váha žen, a dokonce proběhne i soutěž, kdo měl nejtěžší porod. Nepřejde pány chuť k jídlu?

Zdroj: FTV Prima

Sabinu (30) do soutěže přihlásila kamarádka. Maminka na mateřské dovolené pracovala jako obchodní zástupce a asistentka. Teď si užívá radosti s dcerou v třípokojovém bytě, kde má ještě přítele a psa.

Pokud by vyhrála, peníze by schovala na pořízení dalšího pejska a zbytek by si užila s rodinou. K vaření má pozitivní vztah a stále se snaží zdokonalovat. Sebevědomá a výřečná hostitelka sází na moderní kuchyni a velký důraz klade na koření. Pepř bude i součástí dezertu.

O koření bude také zábava. Sabina zařídí prezentaci netradičních pepřů a soli. A co si o pepři myslí hosté? Opravdu patří do každého jídla? Sabinino menu je už na papíře docela složité. Připraví kuřecí játrovou paštiku s kořením pěti vůní s růžovým pepřem a brandy, pomazánku z gorgonzoly s ořechem, hruškou a domácí pečivo, mátovo-hráškový krém, jako hlavní chod kachní prsa, bramborovo-batátovou kaši s pečeným česnekem, červenou cibulí s květinovým pepřem a pistáciový dortík na konec. Vyjde Sabině sázka na moderní kuchyni a dochucování, nebo mají hosté raději starou klasiku?

Úterní kuchařskou show předvede Filip

Úterní hostitel Filip vezme hosty na motokros a vařit bude v karavanu. Jak mu to půjde a kdo bude nejvíc překvapen?

Student Filip (15) se přihlásil do pořadu sám, na popud kamarádů. Filip má rozvedené rodiče (od jeho dvou let) a je v jejich střídavé péči. Rodiče bydlí 200 metrů od sebe, tak má vše blízko. Pokud by vyhrál, tak by si nakoupil oblečení a výbavu na motokros. Jako zábavu chce pro své hosty připravit něco s motorkami. Chtěl by vyhrát a všem dokázat, že se nebojí a nikdo by se neměl bát jít do takové soutěže.

Filip o sobě tvrdí, že je skromný, klidný a má rád dobrou zábavu a rád ji tvoří. Má rád zvířata a milou společnost. Vsadil na menu v netradičním prostředí. A prostředí přizpůsobil i své menu, aby šlo v netradičním prostředí připravit. Jak se Filipovi podaří avokádové jednohubky, česneková polévka, penne se sýrovou omáčkou a tvarohový pohár?

Ve středu prostře stůl Alena

Ve středu se bude u Aleny rapovat. Hosté se sice nebudou chtít nejdřív zapojit, nakonec jim to ale půjde skvěle. Líp než Alence otevřít lahev vína.

Zdravotní sestra Alena (29) byla do pořadu přihlášena manželem. Je trochu závislá na adrenalinu a dobrodružství. Pokud by vyhrála, zařídila by dětem pokojíček. Tato jídla si vybrala, protože jsou to věci, které vaří a peče nejčastěji. Všem kolem moc chutnají a Alena si myslí, že je bude umět kvalitně připravit. Ve volném čase ráda běhá, cvičí a chodí na procházky s pejskem a dětmi. Má ráda vaření. Baví ji moderování a vše kolem hudby.

Sama o sobě tvrdí, že je cílevědomá, tvrdohlavá, energická a pozitivní. Alenka bude příjemnou a sebevědomou hostitelkou. Během zábavy hosty naučí rapovat. Všechny překvapí tím, jak moc dobře jí to jde. A dokáže zaujmout svým menu, když připraví šneky à la Ála, zeleninovou krémovou polévku, lasagne a tvarohový dortík s lesním ovocem?

Ve čtvrtek se předvede Ondřej

Ondřej je v Prostřeno už podruhé. A předkrm bude chystat stejný. Bude to v jeho případě sázka na jistotu?

Řidič kamionu Ondřej (35) se přihlásil sám. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na dovolenou u moře. Zbytek by použil na chirurgický zákrok pro psa Harryho. Během zábavy se budou vyrábět hrnečky. A menu seskládal z jídel tak, aby si je chtěl dát sám.

Říká o sobě, že je flegmatický, upřímný, laskavý a má rád legraci a pozitivní lidi. Ondra vařil v soutěži už před mnoha a mnoha lety a dokázal zvítězit. Ondra si docela věří a chce své zkušenosti zúročit. I s nimi se ale nevyhne komplikacím v kuchyni a čekání. Ondrovo menu není zrovna jednoduché, když slibuje sýrovou roládu s opečeným toustem a pažitkovým máslem, špenátovou polévku s krutony, vepřovou panenku v parmazánové krustě, topinamburové pyré a karamelový cheesecake.

V pátek vaří Lucie

Páteční hostitelka Lucie se popere s batáty, od kurýra převezme kytičku, která jí má motivovat při vaření. Posílá jí přítel, ale Lucii toto gesto spíš rozhodí. Dojde také na debatu nad tím, kdo je taktikem. Na kameru před ostatními to Ondřej nepřizná, ale jednu z dam za taktika považuje….

Zdroj: FTV Prima

Úřednice Lucie (44) pracovala jako prodejní asistentka, recepční a nyní pracuje ve státní správě jako úřednice. Žije kousek od Brna v domečku se svým přítelem, synem a psem. Rodina je pro ni velmi důležitá. Do pořadu ji přihlásil její přítel, protože Lucie o pořadu často mluvila a sleduje ho. Pokud by vyhrála, použila by peníze na cestování. Má ráda teplo, sluníčko a moře. Baví ji jízda autem a na skútru. Je prý klidné povahy, ale dokáže i zakřičet, když to situace žádá. A někdy je až moc přemýšlivá, dobrosrdečná, pokorná a tvrdohlavá.

Lucka překvapí svým krásným bydlením a téměř dokonalým večerem. Sází na domácí kuchyni. Připraví salát s pečenou řepou, domácí pečivo a bylinkové máslo, kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi, hovězí líčka s batátovo-bramborovým pyré a mango-marakujový cheesecake.

Rozhodné tentokrát o vítězi vydařené menu, nebo se bude skrytě taktizovat a kuchtíci z Moravy překvapí svou vychytralostí?

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text