Už její příjmení dokázalo rozehřát. Karolína Slunéčková uměla okouzlit ženy i muže

Už její příjmení dokázalo rozehřát. Karolína Slunéčková uměla okouzlit ženy i muže
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dáma. Jiná charakteristika by se pro půvabnou herečku s osobitým kouzlem hledala jen s obtížemi. Vždy a za všech okolností upravená a usměvavá. Úsměv jí ze rtů nezmizel ani v období, kdy bojovala se zákeřnou nemocí a bylo jasné, že bitvu nevyhraje.

Karolína milovala klobouky a vždy dala na hlas svého srdce. Narodila se sice v zaprášeném Kladně, ale od dětství dokázala život kolem sebe prozářit. A že to bylo třeba. Rodina se přestěhovala do Sudet a v těžké válečné době neměla možnost horkou zónu opustit. Rodiče vedli hospodu a ona musela chodit do německé školy, což se jí vůbec nelíbilo.

Jediné, co se dalo v pohraničí dělat, bylo navštěvovat biograf, a to dělala tak intenzivně, až si začala pohrávat s myšlenkou stát se herečkou. Rodiče pochopili, že komediální talent dcery by se měl rozvíjet, a tak ji poslali do Českých Budějovic studovat herectví.

Do svého deníčku si v ten den zaznamenala:

Vyrukovala jsem s dvěma velkými kufry, v jednom peřiny, v druhém šaty a zbytečnosti, které jsem nikdy k ničemu nepotřebovala. Měla jsem na sobě kostkovaný kostýmek, žluté tričko, strašně dlouhou sukni, malý kufřík, v něm jídlo, pletení, knihu a kabelku.

A už za několik let se stala jednou z nejoblíbenějších hereček Divadla na Vinohradech, na které mohli kolegové oči nechat. Správně namíchaný půvab s chytrostí z ní udělal hereckou hvězdu, aniž by někdy zazářila ve velké filmové roli. Film ji nedokázal pořádnou příležitost nabídnout.

Na divadle to bylo jiné. Na nedostatek pozornosti si stěžovat nemohla. Vždy byla perfektně připravená a každou roli dokázala podat neuvěřitelně přirozeným způsobem. I přes zájem okolí si však od mužů dokázala udržet odstup a nekomplikovala si život.

Se svým temperamentem dokázala bavit společnost, ale celý život zůstala věrná jednomu muži, Rudolfu Vodrážkovi, se kterým vychovala jediného syna, Rudolfa. A ubránit se svodům vyhlášených hereckých kolegů určitě nebylo snadné. Ona si však raději dopřála nějaké nakupování. Slabost měla pro šátky a pro boty.

A když si potřebovala odpočinout od lidí, pobývala na chalupě ve Lnářích na Plzeňsku. Dokonce i v montérkách od hlíny jí to slušelo.

Rakoviny plic se bála, protože na ní zemřel její otec. Cigarety si ale odepřít nedokázala, a to ji stálo život ve 49 letech. Pohřbená je ve Lnářích na Plzeňsku.

Karolínu Slunéčkovou si můžete připomenout ve filmu Případ mrtvých spolužáků na ČT1 10.9. ve 21.55.

Zdroje článku: