Pondělní Prostřeno s Klárou: Škoda, že si Prima nedala trochu práce a neudělala opravdový vánoční speciál

Pondělní Prostřeno s Klárou: Škoda, že si Prima nedala trochu práce a neudělala opravdový vánoční speciál
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prostřeno bylo točeno ještě v pěkném počasí, zřejmě aby PR manažerka pořadu Prostřeno, která dnes vařila, mohla hosty vzít v rámci zábavy ven ke koním. Kdo se těšil na vánoční inspiraci, nejspíš byl zklamaný.

Klára žije s dcerami a kupou domácích mazlíčků. Pro své hosty si připravila menu, které se v její rodině připravuje už z dob, kdy ji vyvařovala babička. Na tu má hezké vzpomínky, a dokonce má po babičce mísu, ve které nechává kynout těsto, stejně jako to dělala ona.

Klára si chtěla vaření v Prostřeno vyzkoušet, aby jako PR manažerka věděla, o čem píše. Kdyby vyhrála, peníze věnuje na charitu.

Jako první chod se podávaly žampiony. Pokrm byl nazvaný jako žampionový tatarák, ale nešlo o syrové žampiony. Hosté byli pokrmem příjemně překvapeni.

žampionový tatarák, zdroj FTV Prima

Pokud si chcete zajímavý pokrm připravit, není to tak složité. Budete potřebovat 300 g žampionů, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 1 polévková lžíce kečupu, 1 polévková lžíce rajčatového protlaku, 2-3 lžičky hořčice, 1 lžička papriky, 1 lžička worcestrové omáčky, pár kapek tabasca, drcený kmín, 2 polévkové lžíce oleje + 1 lžička na dochucení, sůl, pepř.

Žampiony se na hrubém struhadle nastrouhají, šalotka a česnek se nadrobno nakrájí. Na oleji se nejprve zpění česnek a jedna šalotka a přidají se žampiony, sůl, pepř, kmín a protlak. Vše se podusí, než se odpaří tekutá část. Po vychladnutí se přidají všechny ostatní suroviny. Podává se s topinkami nebo toasty.

Místo polévky se podával druhý předkrm. Staročeský bác je upečený z řidšího kynutého těsta z brambor a mouky. Může se ochutit solí, škvarky, česnekem, bylinkami. Klára ještě přidala makový posyp. Tento pokrm už takový úspěch jako žampiony neměl.

Dušené dančí s omáčkou z kořenové zeleniny bylo trochu suché, ale rozhodně bylo dobře naservírované. Jako příloha byla vařená kořenová zelenina. Jídlo i přes poznámky k masu, všem chutnalo.

dančí se zeleninou, zdroj: FTV Prima

Na závěr Klára servírovala skořicové rolky a podle Karla měla první a poslední jídlo na opravdu skvělé úrovni.

Klára byla se svým výkonem spokojená a dala by si 9 bodů. Od svých hostů dostala velmi pěkné bodování. Karel dal dokonce 10ku. Dohromady si Klára vyvařila 36 bodů.

A co na to diváci

Řada lidí byla s vařením spokojená, ale jako vždy se někomu zdálo, že jídla byla moc amatérská. Podiv vzbudil i mák v druhém předkrmu. Diváci si také všimli klece, což jim nesedělo k tomu, když Klára tvrdila, že jsou zvířata součástí rodiny.

 

Zdroje článku: