Oblíbená česká herečka Petra Hřebíčková má krátce po třetím porodu. Co jste o ní a její kariéře ještě nevěděli?

Oblíbená česká herečka Petra Hřebíčková má krátce po třetím porodu. Co jste o ní a její kariéře ještě nevěděli?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Petra Hřebíčková patří v poslední době mezi naše nejobsazovanější herečky. Jistě jste ji tedy v nějakém filmu už zahlédli. Mezi její nejznámější snímky patří například Muži v naději, Bezva ženská na krku, Přes prsty nebo letošní novinka Matky. Jak ale vypadá její kariéra a život?

Herecké začátky a známé role

Petra Hřebíčková se narodila v Hodoníně a studovala JAMU v Brně (obor činoherní herectví) a své znalosti v divadle řádně využila. V letech 2002 a 2003 totiž hrála v brněnském divadle Polárka. Hostovala také v pražském Divadlu ABC či Činoherním klubu a do roku 2009 působila v Městském divadle Zlín, kde za roli Maryši získala prestižní cenu Thálie. V roce 2010 se stala členkou Švandova divadla a působí v něm dodnes.

S filmovým a televizním herectvím začínala v Ulici a poté ve filmech Obsluhoval jsem anglického krále, Proměny nebo Muži v naději. Objevila se v celé řadě komedií, například Bezva ženská na krku, Přes prsty, Štěstí je krásná věc, Prvok, Šampón, Tečka a Karel nebo v letošní novince Matky. Hraje také v letošním dramatickém seriálu Ochránce. Nyní patří mezi nejobsazovanější české herečky, a to svůj nabitý pracovní program musí balancovat ještě se svým osobním, manželským i mateřským životem.

Manželství a děti

Hereččiným partnerem je už několik let herecký kolega Matěj Dadák. Společně vychovávají dva syny, Šimona a Mikuláše, a nově také dcerku Mariannku. Petra má pořád teprve pár měsíců po porodu, dcera se jí narodila v půlce července. 

Zajímavé však je, že do dospělosti vstupovala s tím, že nikdy děti ani nebude moct mít. V patnácti letech jí totiž gynekoložka řekla, že bude mít problém otěhotnět, a tak si to s sebou dlouhou dobu nesla. Nakonec se šla poradit k šamanovi a zjistila, že to vlastně půjde všechno samo. A opravdu to fungovalo, přece jenom už je hrdou třínásobnou maminkou, a to i navzdory jejímu vyššímu věku.

Má toho tedy teď rozhodně plno, ale i tak se už stíhá opět věnovat práci. Jen po necelých dvou měsících se objevila na premiéře filmu Zbožňovaný ve skvěle padnoucích šatech a zdá se, že už také plánuje své role do budoucna. Příští rok se s ní totiž můžeme těšit na filmové drama Slovo, které bude plné známých hereckých osobností a slibně vypadá i děj zasazený do roku 1968.

Tajemství její skvělé formy na závěr

Jak si udržuje štíhlou postavu, herečka s humorem prozradila deníku Super: "Jmenuje se to tři děti a kojení. A čtvrté patro bez výtahu, jsme o patro výš, než jsme byli. Je to skvělý trénink, výborné cvičení, které je zadarmo. Kdykoli se mi nechce, tak si říkám, že za ten hezkej zadek to stojí. Ještě tam není, ale časem snad bude"

 

Zdroje: