Peče celá země 2: Výsledky finále naštvaly spoustu diváků a Martina už moc nepeče

Peče celá země 2: Výsledky finále naštvaly spoustu diváků a Martina už moc nepeče
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Poslední díl pořadu Peče celá země skončil pro spoustu lidí nepříjemným překvapením. Vyhrála Martina, která si vysloužila přezdívky jako matla, přerostlé dítě nebo diblík. Porotci kvůli velké vlně negativních reakcí na sociálních sítích dovysvětlovali princip výběru vítěze soutěže.

Diváci výsledky hromadně odsuzují

Po vyhlášení vítězky Martiny se strhla smršť stížností a nespokojenosti většiny diváků. Samozřejmě se také našli ti, kteří Martině drželi palce delší dobu, ale jsou v menšině. Divákům se nelíbilo, že Martina byla v několika kolech na vypadnutí a že se stala Pekařkou týdne jen jednou, zatímco třeba Jana čtyřikrát.

Kvůli kritice přišlo dodatečné vysvětlení výběru vítězky

Protože se na konci finálového kola vyhlašuje vítěz celé soutěže, vypadá to, že porotci zhodnotí výkon za celou dobu soutěže. V pravidlech ale je, že o absolutním vítězi rozhoduje právě jen desáté kolo.

Přímo v pořadu porotce Josef Maršálek dokonce jako jeden z důvodů pro výběr vítěze soutěže uvedl, že musí ustát mediální tlak, který je s vítězstvím a následným zájmem spojený.

Větší nápor než od médií ale zažívá vítězka od nespokojených diváků na sociálních sítích, kteří se s její výhrou nemohou smířit a neváhají to vyjádřit na oficiálním profilu programu, stejně jako na jejím osobním.

Soutěžní porota, Zdroj: © Česká televize - Autor: Mikuláš Křepelka

Martina chystá knihu, obchod s prádlem pro boubelky a občasné pečení

Martina se po mateřské vrátila ke své původní práci úřednice a pečení se zatím nevěnuje. Při natáčení pořadu slíbila, že zhubne 35 kilogramů – a v závěru vysílání také zaznělo, že už zhubla 27 kilo.

V současné době (rok po natáčení) má ale 25 kilo zpátky, protože připravovala kuchařku (a recepty poctivě ochutnávala) Sladce, slaně, boubelatě, která má vyjít v červnu. Na pečení pro veřejnost se chystá, až bude mít dům se zahrádkou, kde chce mít posezení. Chce péct pro radost a její zákusky mají být pro lidi vzácnost. Kromě toho si chce otevřít i prodejnu se sexy prádlem pro ženy objemnějších tvarů.

Zbývající finalistky se po soutěži naplno vrhly do pečení

Na konci pořadu zmínili, co dělají všichni soutěžící dnes. O finalistkách neuvedli úplně přesné informace. Lucie svou cukrářskou výrobnu stále buduje. U Jany řekli, že peče na zakázku. Ta přitom zvládá i každotýdenní pečení pro kavárnu.