Ordinace v růžové zahradě: Smrt zloducha Rennera! Bude se po něm někomu stýskat?

Ordinace v růžové zahradě: Smrt zloducha Rennera! Bude se po něm někomu stýskat?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Většina diváků si nejspíš v předminulé epizodě oddechla, když Renner odletěl ze střechy a čekal ho tvrdý dopad. Na začátku minulé epizody ještě nebylo úplně jasné, co bude dál. Renner stále žil a pomoc mu byla poskytnuta okamžitě. Naštěstí se zázrak nekonal a zloduch vydechl naposled.

Pro část seriálových postav by to měla být úleva, ale není. Okolnosti jeho smrti opět vyšetřuje nepříjemná policistka Šachlová, která není zrovna velkým zastáncem Radčiny neviny. Nelíbilo se jí ani propuštění Vojty z vazby a má hned ve věci Rennerova pádu ze střechy jasno.

Co na tento převratný vývoj postavy říká herec Juraj Bača

Hrát zápornou postavu mu přišlo snadnější, ale sám za sebe tvrdí, že v životě není nic černobílé. Proto i lidé, kteří jsou vtipní, sympatičtí a žoviální, mohou v určitých situacích jednat úplně jinak, než se očekává.

Podle herce je velký rozdíl v chování lidí na veřejnosti a doma, kde mohou ztratit zábrany. Už od začátku věděl, kam jeho postava bude směřovat, a proto se snažil, aby dvě tváře doktora Rennera byly hodně odlišné a jeho násilné chování vedlo diváky k zamyšlení, jak příjemně může na ostatní působit člověk, který má i hodně temnou a nekontrolovatelnou stránku násilníka.

Upozorňuje na to, že lidé jsou často velmi povrchní a soudí člověka podle toho, co vidí. Michal byl tedy velmi vtipný, rád každému pomohl a v jeho chování nebylo nic, co by nasvědčovalo tomu, že se dokáže proměnit v nelítostného násilníka, který by byl schopný pro svou záchranu spáchat i ten nejhorší zločin.

Renner a Radka, zdroj: TV Nova

Podle Juraje je to tak často i v životě a z těch nejpřátelštějších lidí, kteří se navenek mohou pro druhé rozdat, se nakonec klidně vyklubou nebezpeční a zákeřní psychopati.

Aničkou Slováčkovou násilné scény dopodrobna probíral, aby dokázali divákům nabídnout dramatické scény, které by ale pro Aničku nebyly „příliš“.

Juraj si myslí, že je tato dějová linka v seriálu užitečná, protože je stále tato problematika tabu. Zároveň věří, že je dobře, když se tématu seriál věnoval hodně podrobně a ukázal, že násilník nemusí být muž, který tak na první pohled vypadá.

Právě násilné scény pro něj byly z natáčení ty nejobtížnější, protože režisér si přál ještě trochu více brutality, než původně měl Juraj v úmyslu své postavě dát. A protože dostává na roli mnoho ohlasů a zpráv typu „chcípni debile“, je to pro něj důkaz, že to zahrál dobře.

Za hereckou zkušenost je rád

Role pro něj byla výzva. Ostatně jako vždy, když musí ztvárnit charakter, který je mu vzdálený. Navíc když bral roli doktora, který studoval na Slovensku, předpokládal, že bude mluvit mateřským jazykem. Ale alespoň se kvůli češtině naučil „ř“. Herecky si roli užil, přestože je teď díky popularitě seriálu za padoucha.

Zdroj článku: