O mě se neboj: V soudní síni právnické eso, v soukromí bezradné dítě. Rozhodne se někdy Martin, zda chce Petru nebo Evu?

O mě se neboj: V soudní síni právnické eso, v soukromí bezradné dítě. Rozhodne se někdy Martin, zda chce Petru nebo Evu?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ani Eva nemá úplně jasno, jak to má nastaveno s Martinem. Ví však úplně přesně, jak to chce s Kryštofem a termín rozvodu už se blíží. A potom mu zabalí kufry a konečně obrátí list. Tedy tak to má alespoň v plánu.

Ovšem tentokrát neprožívá v domě nejrušnější období svého života Eva, ale změny přichází hlavně pro Terezu, zvanou Rozinu. Její pozornost se snaží získat mladík, se kterým strávila pár hezkých chvilek a nedávno se s ním potkala. Tereza ale o mladíkovu pozornost nestojí, a tak hledá záchranu u Evy. Teprve později se Eva dozvídá, že to s mladíkem nebyl jen flirt, ale že je otcem dítěte, které Tereza čeká.

To trochu mění pohled Evy na celý problém a snaží se přemluvit Terezu, aby vztahu dala šanci. Ona si ale trvá na svém. Nechce víkendového otce. To si raději poradí sama. Je hodně překvapená, když zjistí, že i otec má svá práva a pokud bude chtít, tak si otcovství prosadí. Tyto informace má až od Petry, která se jí v kanceláři ujala, když ji Eva přivedla.

A potom byly Eva i Petra překvapené, když se Martin nechal slyšet, že už by si Eva měla najít na právní pomoc jinou firmu a věnovat se tomu, za co je placená. To byla pro Evu trochu studená sprcha, ale na druhou stranu, Martin cítí, že je Evou ovlivněný víc, než by chtěl a v hlavě má stále větší zmatek.

Jenomže to by nebyl Martin, aby už odpoledne nezačal o svém ranním chování pochybovat. Napadne ho, že má chvilku čas, než odjede na letiště za Petrou, která naplánovala víkend v Římě. Staví se za Evou doma.

K Evě ani nedojde. Potká se s ní před domem, kde shání odvoz pro kamarádku Terezu. Ta asi rodí. Eva se moc neptá, zda se to Martinovi hodí. Jde přece o život. Martin se tak trochu proti své vůli ocitá v roli šoféra a jede se do porodnice.

Páteční provoz není nakloněn rychlému průjezdu městem a Eva je tak nucená zahrát si na porodní bábu. Naštěstí všechno probíhá hladce a Martin, který asistuje alespoň z dálky, je celou situací hodně zasažený. Právě pochopil, proč lidé chtějí děti. A to byl jen nezaujatým divákem.

Z víkendu v Římě už nic nebude, a tak poté, co je postaráno o Terezu, odchází Martin s Evou na skleničku. A jako vždy, něco jim magický okamžik pokazí. Kryštof.

Martin už tentokrát nemá dost argumentů, aby tolerantní Petru přesvědčil, že o nic nejde. Petra je dáma za všech okolností, a tak i rozchod umí podat na úrovni. Martin si má rozmyslet, co chce.

A Eva je konečně rozvedená. Není však svobodná, protože Kryštof má půl roku na to, aby si našel své bydlení. Eva tuší, že nebude se stěhováním spěchat. A jak tak doma kouká na stůl, uvědomí si, že Kryštof je sice stále doma, ale ona už může legálně randit. Má ještě pořád ten profil na seznamce. Čekat na to, jestli se někdy Martin rozhodne, se jí nechce.

Zdroje článku:
  • voyo,
  • autorský článek