Nízký rozpočet, ale velký výdělek. Které levné filmy vydělaly nečekaně miliardy

Nízký rozpočet, ale velký výdělek. Které levné filmy vydělaly nečekaně miliardy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Některé filmy si nemohou dovolit tak velký budget, a tak se podle toho musí zařídit. Často se od nich moc neočekává, občas ale dokážou naprosto překvapit a vydělat mnohem více než jakýkoliv Hollywoodský film. Podívejte se na ty nejlepší nízkorozpočtové filmy!

Malá Miss Sunshine (2006)

Tato rodinná komedie byla režisérským debutem manželů Jonathana Daytona a Valerie Faris. Jeho jednoduchá zápletka, točící se kolem soutěže krásy a rodinného výletu, se stává dramatem, který vás donutí se zamyslet nad společností a jejími často negativními standardy.

Tento film založený na humoru a upřímných postavách měl rozpočet 8 milionů dolarů. To není až tak málo, ale na to, že film vydělal okolo 100 milionů a dočkal se velké obliby u diváků, je to až překvapivě dobré.

Záhada Blair Witch (1999)

Tento horor do našeho seznamu rozhodně patří, jde totiž o jeden z úplně nejlevnějších filmů vůbec, i tak ale dokázal vydělat v přepočtu několik miliard.

V roce 1994 se v lesích záhadně ztratili tři studenti při práci na dokumentárním filmu. O rok později byl nalezen jejich natočený materiál, který nám odhalí děsivá tajemství...

Tento film se některým lidem nelíbil právě kvůli stylu, kterým je točený. I přesto se ale dočkal mimořádného komerčního úspěchu. Rozpočet byl pouhých 35 tisíc dolarů a vydělal nečekaných 248 milionů (v přepočtu téměř 6 miliard korun).

Super Size Me (2004)

Morgan Spurlock natočil poměrně jednoduchý, ale nápaditý dokument o jídle z fast foodu a o tom, jak je ve skutečnosti nechutné. Film se stal rychle oblíbeným, vlastně hned po jeho uvedení. Jeho výsledky jsou naprosto šokující a po jeho zhlédnutí si dvakrát rozmyslíte, kdy si zase koupíte burger z fast foodu.

Rozpočet k tomuto dokumentu byl 65 tisíc dolarů a vydělal 29 a půl milionu.

Rocky (1976)

Všichni znají příběh o boxerovi Rockym, který vždy bojuje jako o život. Věděli jste ale, že měl tento boxerský film také velmi nízký budget?

Film vyhrál cenu Best Picture, dal divákům nezapomenutelného hrdinu a dočkal se pěti pokračování.

Budget pro tento legendární film byl pouze 1 milion dolarů, dočkal se mimořádného diváckého úspěchu a vydělal přes dvěstěnásobek s výdělkem 225 milionů dolarů (asi 5 a půl miliardy korun).