Objevte skryté kódy Netflixu a vyhledávejte pořady, které v běžné nabídce hned tak nenajdete

Objevte skryté kódy Netflixu a vyhledávejte pořady, které v běžné nabídce hned tak nenajdete
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Některým divákům nestačí ke spokojenosti základní žánrové vyhledávání Netflixu. Pro takové máme tip na zajímavé řešení. Zkuste využít tajné či skryté kódy kategorií, s jejichž pomocí můžete vyhledat specifické pořady.

Tajné kódy Netflixu a jejich výhody 

Zorientovat se v nabídce Netflixu nemusí být snadné, alespoň pro začátečníky, kteří si tuto streamovací službu právě pořídili. Vyhledávání určitých žánrů nebo pořadů vlastně není nijak těžké, pokud vám tedy stačí základní nabídka. V případě, že ale hledáte něco speciálního, co se v běžném menu nezobrazuje, zřejmě oceníte malý fígl. Tím jsou nepřeberné kódy, respektive označení specifických žánrů pořadů.

Právě tyto tajné kódy kategorií vám umožní přesnější filtrování a rychlé nalezení toho, co preferujete. Jejich seznam sahá až do nejranějších dnů společnosti a již přesahuje 36 000, přitom se neustále rozrůstá, což je samozřejmě potěšením pro fanoušky, kteří buď přesně vědí, co chtějí sledovat, anebo zkrátka touží vyzkoušet něco nového. Nové kódy jsou přidávány vždy, když udeří inspirace, do hry ale vstupuje i roční období a osobní vkus. Kolem Halloweenu tak např. můžete najít něco, co je k dispozici jako „Small Town Scares“ (81496215) neboli Maloměstské lekačky.

Základní vyhledávání kódů přes webový prohlížeč

Patrně nejpoužívanější variantu vyhledávání kódů představuje webový prohlížeč. Stačí si na počítači otevřít libovolný prohlížeč, např. Google Chrome, přejít na web Netflixu a přihlásit se ke svému účtu. Do adresního řádku je poté zapotřebí zadat adresu netflix.com/browse/genre/ a za poslední lomítko doplnit vámi vybraný kód.

Tajné kódy pořadů, které vás zajímají, si pro ten účel musíte nejdříve dohledat, např. na této webové stránce. Stačí nicméně zadat do vyhledávače „netflix seznam kódů“ či podobnou formulaci a hned vám naskočí pestrá nabídka výsledků.

Např. akční komedie mají kód 43040, takže do adresního řádku napíšete: https://www.netflix.com/cz/browse/genre/43040. (Až to budete zkoušet, dejte případně pozor, aby se vám do odkazu nedostala tečka uzavírající větu za námi uvedeným příkladem.)

Rozhraní služby distribuce videa, služba předplatného, streamování videa
Rozhraní služby distribuce videa, služba předplatného, streamování videa | Zdroj: metamorworks / Shutterstock

Najděte vytoužený pořad přes webovou aplikaci

Výše uvedený postup by někomu mohl připadat zbytečně komplikovaný nebo zdlouhavý. Jestliže se vám nechce vynakládat tolik úsilí a času, můžete zkusit jiný způsob, třeba některou z webových aplikací, jež vám vyhledávání žánrů značně usnadní.

Doporučuje se např. Netflix Hidden Codes, kde si jednoduše ze seznamu žánrů vyberete ten, který vás zajímá, kliknete na něj a hned se přesunete přímo na stránky Netflixu a jeho nabídku pro daný žánr. Okamžitě si tak budete moci pustit vybrané pořady.

Užitečná aplikace pro majitele iPhonů

Chcete-li své oblíbené filmy a seriály sledovat raději na iPhonu, stáhněte si do něj bezplatnou aplikaci Netflix Codes, ve které můžete se skrytými kódy také bez problémů pracovat. Aplikace je vlastně vyhledá za vás, vy jen vyberete žánr s tím, že vám následně zobrazí kód. Po klepnutí na něj se rovnou přesunete na stránky Netflixu, kde už se vám, podobně jako v předchozím případě, požadované pořady zobrazí.

Zdroje článku: