Po Koreje se teď na Netflix rozšiřují i Dánští tvůrci – „Chosen“ bude nový seriál ze Skandinávie

Po Koreje se teď na Netflix rozšiřují i Dánští tvůrci – „Chosen“ bude nový seriál ze Skandinávie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jannik Tai Mosholt a Christian Potalivo z Dánska se během pár let etablovali na Netflixu. Po temném vánočním fantasy příběhu „Nebezpeční skřítkové“ se stala i jejich druhá produkce hitem na Netflixu – a tak už teď pracují na třetím seriálu.

Déšť a Skřítci

V roce 2018 začal první dánský původní seriál na Netflixu „Déšť“. Seriál se stal mezinárodním hitem (mimo Dánska, tam kritici seriál rozebrali na kousky). Zato se stal například v USA a v Německu jedním z nejsledovanějších seriálů roku. Následovaly další dvě sezóny postapokalyptického sci-fi příběhu o smrtícím viru, který vyhladil velkou část lidstva.

„Déšť“ otevřel tvůrcům dveře a Jannik Tai Mosholt a Christian Potalivo se hodně rychle mohli rozšířit na Netflixu druhou tvorbou: Fantasy minisérii „Nebezpeční skřítkové“, kterou pak na základě jejich nápadu realizoval autor Stefan Jaworski a která se taktéž stala hitem. Proto Netflix objednal hned další dánskou sérií: „Chosen“.

Toto bude „Chosen“

Stejně jako „Nebezpeční skřítkové“ bude i „Chosen“ minisérií s pouze šesti epizodami. Obsahově se Mosholt a Potalivo (kteří tentokrát svůj nápad opět realizují sami), spíše podobají „Déšti“ – je to tedy znovu sci-fi.

„Chosen“ se odehrává v malém dánském městě, které se proslavilo tím, že tam před 17 lety spadl meteorit. Pak ale mladá Emma zjistí, že celý příběh o meteoru je jedna velká lež. Jak pokračuje v odhalování nebezpečné pravdy o ospalém městečku, uvědomuje si, že její rodné město pronásleduje něco mnohem mocnějšího. Bohužel jí nikdo nevěří, a tak čelí Emma nebezpečnému problému úplně sama.

„Chosen“ bude na Netflixu v roce 2022.

 

Zdroj: