Miroslav Hanuš z Ulice tančil sám pro sebe a na truc svým depresím, nyní se zapojil do osvětové kampaně

Miroslav Hanuš z Ulice tančil sám pro sebe a na truc svým depresím, nyní se zapojil do osvětové kampaně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Představitel Tondy Hložánka z Ulice neskrývá své psychické potíže v podobě depresí, se kterými se nejprve musel sžít, aby se s nimi mohl prát. Organizace Fokus Praha využila jeho veřejného přiznání ke spolupráci. Miroslav nabídku přijal a zapojil se do kampaně, která teď běží republikou.

Úctyhodných šest kol se herec Miroslav Hanuš, nejstarší z účastníků StarDance roku 2019, udržel v soutěži. Nabídku tančit v tomto pořadu přijal jako osobní výzvu. Nechtěl závodit s ostatními, ale sám se sebou a dokázat tak svým depresím, že ho je tak nezlomí. Ve svém velkém finále statečně otevřel divákům svou třináctou komnatu a uvedl je do svého světa depresí. Tohoto coming outu využila organizace Fokus Praha, která podporuje a pomáhá lidem s duševním onemocněním v jejich fungování v běžném životě. 

 
 

Nejnovější kampaň Fokusu Praha s názvem Svoboda uzdravuje cílí na lidi všech věkových kategorií a nabádá je k tomu, aby duševní problémy neskrývali, pokud nějaké mají. Aby se za ně nestyděli a vyhledali pomoc. Miroslav Hanuš je sám stíhán depresemi a trvalo dlouhou dobu, než se s nimi naučil žít. Je to velmi obtížná disciplína, kterou není radno podceňovat.

Za odborné pomoci i za pomoci a podpory jeho úžasné ženy a dcer zvládá duševní nemoc, jak nejlépe dokáže. Své zkušenosti sdílel v pořadu Sama doma, který navštívil společně s ředitelem organizace Fokus Praha a autorkou kampaně Kateřinou Uhlířovou, která ho po StarDance k projektu přizvala. V krátkých videích vysílaných Českou televizí Miroslav Hanuš ztělesňuje duševní nemoc a to, co se odehrává v hlavě nemocného člověka. 

 

Zdroj:


 
Zdroj článku:
  • www.ceskatelevize.cz