Talentovaný herec Jan Cina: Jak vypadají jeho vztahy, kariéra a život a co říká na účast ve StarDance?

Talentovaný herec Jan Cina: Jak vypadají jeho vztahy, kariéra a život a co říká na účast ve StarDance?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jana Cinu jste určitě v nějakém filmu či seriálu již zahlédli. Má za sebou už mnoho hereckých zkušeností, a to jak před kamerou, tak na divadelních prknech. Už tuto sobotu ho navíc čeká první díl StarDance. Jak na pozvání do soutěže reagoval a jak vypadá jeho život a kariéra?

Život, role, vztahy

Jana Cinu to odjakživa táhlo k herectví a umění. Vystudoval hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři a později absolvoval také katedru alternativního a loutkového divadla na DAMU. Nyní je mu 33 let a už má za sebou nespočet hereckých zkušeností.

Před kamerou se poprvé objevil ve svých 14 letech ve filmu Smradi. Poté hrál spíše v televizních seriálech jako v Ordinaci v růžově zahradě 2, Prvním kroku, Terapii nebo O mé rodině a jiných mrtvolách. N

aposledy jste ho mohli vidět v kladně hodnocené dramatické minisérii Herec z minulého roku nebo filmu Národní třída. Pravidelně také hraje v Divadle Kalich, MeetFactory, A studiu Rubín, Divadle Hybernia a Studiu DVA. Kromě herectví také dabuje a moderuje. Vystupuje navíc ještě v hudební skupině Olats otesoc.

Láska, která stále trvá

Jak už jste možná slyšeli, že Jan Cina dlouhodobě žije ve šťastném vztahu se svým partnerem a zároveň hereckým kolegou Petrem Vančurou, známým například ze seriálu Kosmo. Randí spolu už přes patnáct let, i když se o jejich vztahu veřejnost dozvěděla teprve před pár lety.

Ještě v roce 2011 totiž Jan svou orientaci přísně tajil a dříve chodil jen se ženami. Do médií se však informace o jejich vztahu začaly dostávat v roce 2016 a od té doby se svým vztahem rozhodně netají a od fanoušků i kolegů získávají spoustu podpory a uznání.

StarDance s novými možnostmi

Právě do letošního ročníku známé taneční soutěže zavítá i Jan Cina a bude se na co těšit. Podle sázkových kanceláří ho totiž většina diváků už nyní tipuje na vítěze. Tančit bude s tanečnicí Adrianou Maškovou, která v loňské řadě byla v páru s Miroslavem Hanušem.

Nejprve se diskutovalo o tom, zda by neměl Jan být v tanečním páru s mužem, protože tomu tak bylo už i v některých zahraničních verzích soutěže, ale nakonec se i sám herec rozhodl pro tradiční variantu. “Říkal jsem si, že společenský tanec je o nějaké mužské a ženské roli. Je to takhle postavené a vychází se i z tradice sportovního tance.” vysvětluje. 

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

“My jsme toto téma probírali i s dramaturgií pořadu, za což jsem velmi rád. Nakonec jsme si řekli, že bude lepší zatím zůstat u tradiční varianty. Což však neznamená, že se diváci nemohou těšit na různé variace na toto téma.” dodává ještě. Je tedy dost možné, že nás pořad i tak něčím překvapí.

Uvidíme tedy, jak všechno dopadne a jaká vystoupení nám Jan i ostatní soutěžící předvedou. Na první díl se můžete těšit již v sobotu 16.10. na ČT1.

 

Zdroje:

https://www.idnes.cz/

https://www.csfd.cz/