Matyáš Valenta z Ulice slaví dnes narozeniny

Matyáš Valenta z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už 26 let oslaví herec Matyáš Valenta, a to 21. července. Přitom do Ulice vstupoval jako devítiletý kluk z dětského domova. Právě na dětských hercích je dobře vidět, jak nekonečný seriál může být. I po dlouhých 17 letech má Ulice své věrné diváky, kteří jí přejí další dvacítku. Právě Matyáš Valenta patří k těm, kteří se v Ulici objevují od samotného začátku. A vypadá to, že ani teď se z Ulice nikam nechystá.

Matyáš Valenta jako Franta Liška 

Za to, že vyrostl v úplné rodině, Franta vděčí svému tátovi a jeho partnerce Aničce, která ho bez ostychu pojala za svého. Jeho biologická matka Zuzana v době dětství Franty nevěděla, co se životem, a proto propadla drogám. Kvůli nim Franta ihned putoval do dětského domova. Když se pak Bedřich vrátil z vězení a dozvěděl se, jaký osud Frantu čeká, spolu s Aničkou se rozhodli pro adopci.

Později adoptovali i málomluvnou Emu (ve skutečnosti je to sestra Matyáše Valenty), která se v dětském domově Franty držela jako klíště. Díky lásce, kterou Liškovi svým dětem poskytli, mohl Franta vyrůstat jako jeho vrstevníci a dotáhl to opravdu daleko. Teď je to velmi šikovný mladý muž, který se věnuje zvukařině. Se Skyler má syna Chrise, o kterého se vzorně stará. 

Frantovou první láskou byla Viki Horáková, která s ním chodila do třídy na gymnáziu. Později mu však zlomila srdce. Naštěstí se po jeho boku brzy objevila jiná krasavice, a to konkrétně holandská studentka Skyler, která k Liškům přijela na výměnný pobyt. Protože Anička ani Bedřich anglicky moc neuměli, musel jim Franta překládat. Takhle byl se Skyler v kontaktu mnohem častěji, než původně předpokládal. A vznikla z toho láska.

Ty dva od sebe dělila velká vzdálenost, to však nevadilo tomu, aby zplodili potomka. Pozitivní těhotenský test se u mladé Skyler objevil zcela nečekaně a způsobil velké pozdvižení. Spolu s Frantou se však rozhodli, že si miminko nechají. Jenže vztah dvou nevybouřených lidí s miminkem, ten nedá zabrat jen málokomu. A tak se dalo čekat, že se dříve bezchybný a nehádavý pár pustí do sáhodlouhých hádek. 

Skyler Frantu zradila

Nakonec to vyústilo v to, že se Skyler s Frantou rozešla a spolu se synem Chrisem odjela zpátky do Holandska. Chvíli také dělala Frantovi naschvály. Ten k ní kvůli tomu ztratil veškeré sympatie. Ty by se však mohly znovu rozdmýchat, pokud se Franta vrhne do spolupráce se svou bývalkou.

Jó Skyler je zpět v Ulici a diváci mohou jen hádat, co si s sebou kromě Chrise a atraktivních nabídek pro Frantu přinesla. Ten si na Skyler dává velký pozor, protože už ví, že je jako lavina nezodpovědnosti. Moc dobře ví, že je uštěpačná, tvrdohlavá a hlavně na ni není spolehnutí, co se malého Chrise týče. Vedle sebe má teď Báru, o kterou se může stoprocentně opřít. Ale teď, co je Chris zpátky, mu na ni nezbude tolik času. 

Zdroj článku:
  • Autorský text