KVÍZ: Vyzkoušejte si, co si pamatujete z filmů o boxerovi jménem Rocky Balboa

KVÍZ: Vyzkoušejte si, co si pamatujete z filmů o boxerovi jménem Rocky Balboa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběhy o outsiderech, kteří se i přes všechny nepřízně osudu dokázali stát těmi nejlepšími ve svém oboru, lidé zkrátka milují. A takový je i Rocky Balboa.

Není proto náhoda, že i příběh amatérského boxera z Philadelphie si získal takovou oblibu a už celé dekády patří mezi nejen nejoblíbenější, ale i vůbec nejlepší sportovní filmy. Navíc, třebaže je to čistě filmová postava, byl zařazen do boxerské síně slávy vedle takových jmen, jakými jsou třeba Mike Tyson a Muhammad Ali, což je skutečná pocta. Úspěch to už v době svého vzniku v roce 1976 byl tak enormní, že během dalších čtyř desetiletí vzniklo hned dalších sedm pokračování, přičemž hned v šesti z nich je Rocky Balboa v podání nezapomenutelného Sylvestera Stalloneho hlavní postavou, načež zbylé dva snímky pojednávají spíše o mladém boxerovi Adonisi Creedovi (synovi Apolla Creeda), kde si však Rocky nadále ponechává aspoň roli mentora.

Pojďte si vyzkoušet, co si z celé této série pamatujete. Připravili jsme si pro Vás menší kvíz, kde si to můžete vyzkoušet, takže si nasaďte rukavice, cink cink a začínáme.

Tak co myslíte, jak se Vám vedlo? Skutečně znáte sérii o filmové boxerské legendě tak dobře, jak jste mysleli, nebo Vám některá z otázek zamotala hlavu?

Zdroje článku: