Kvíz ANO - NE: Oblíbení čeští herci a jejich známé postavy v kultovních i nových seriálech

Kvíz ANO - NE: Oblíbení čeští herci a jejich známé postavy v kultovních i nových seriálech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každý rok se na televizních obrazovkách objevují nové seriály. Oblíbené jsou ale i ty, které vznikaly v minulém století. Jak moc si pamatujete na herce těchto úspěšných seriálů a jejich role?

Sestřenice s obrovským hereckým talentem

V nejednom seriálu si zahrály Martha a Klára Issová. Sestřenice a také úspěšné české herečky. Ty spolu ale nemají společnou pouze profesi. Herečka Martha Issová má dvě děti s režisérem Davidem Ondříčkem. Mužem, který měl dříve dlouholetý vztah s Klárou.

Klára Issová je na televizních obrazovkách od roku 1995

Zatímco Martha Issová na své velké role musela pár let čekat, Kláře se skvělé herecké příležitosti naskytly téměř okamžitě. Po vystudování konzervatoře ihned získala angažmá v Divadle pod Palmovkou. Ještě během studií se začala objevovat v českých filmech i seriálech. Známé jsou její role v seriálech Lékárníkových holka nebo Když se slunci nedaří. Z aktuálních snímků můžeme jmenovat například filmy Známí neznámí, Všechno nebo nic či Zoufalé ženy dělají zoufalé věci.

Obě jsou držitelky Českých lvů

Martha Issová, která je dcerou herečky Lenky Thermerové, v posledních letech zazářila ve snímku Zátopek nebo v pohádce Sedmero krkavců. Obě herečky se mohou pyšnit několika Českými lvy. Klára získala čtyři. Tři za hlavní a jednoho za vedlejší ženský herecký výkon. Martha jich obdržela celkem šest. Toho posledního získala za vedlejší ženský herecký výkon v roce 2023. A to za postavu ve filmu Buko.

Kvíz je u konce. Jak moc dobře jste si vedli? Dokázali jste si vzpomenout na novější i starší české seriály a jejich herce v hlavních i vedlejších rolích? Pokud ne, pak je právě pro vás následující přehled. 

Rybová má v seriálu milenecký vztah s hercem Majerem 

Herečku Lindy Rybovou aktuálně můžeme vídat nejenom v seriálu Ulice, ale také v seriálu Zákony vlka. V něm hraje Sáru. Manželku starosty, matku adoptované holčičky a také milenku bývalého kriminálníka Roberta, kterého hraje Stanislav Majer. Protože se Sářiny přestupky zákona prolínají se současností, dávají tak vzniknout napínavému kriminálnímu příběhu. 

V dalším kriminálním seriálu hlavní roli získala Marika Šoposká 

Kláru Issovou sice v kriminálním seriálu České televize Oktopus neuvidíme, hlavní roli si v něm ale zahrála další z českých oblíbených hereček. A sice Marika Šoposká. Ta na Oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S spolupracuje spolu s hercem Miroslavem Krobotem. Právě kapitán Dítě spolu s kapitánkou Fáberovou tvoří na první pohled nepříliš sourodou dvojici. Dítě toho má již hodně za sebou a nyní touží především po klidu. To kapítánka Fáberová je ambiciózní policistkou, která chce najít rozuzlení každého případu. V seriálu Oktopus se tak dva kapitáni snaží vyřešit již téměř promlčené případy, které se staly v minulosti.

 

Není Jiřina jako Jiřina 

V dalším českém seriálu Hlava medúzy můžeme vidět herečku Jitku Čvančarovou. V seriálu z minulého století Žena za pultem si nezahrála Jiřina Jirásková, ale Jiřina Švorcová. V seriálu Chalupáři roli nezískal Petr Nárožný. Toho ale můžeme vidět například v seriálu Hospoda.

Zdroje článku: