Marek Eben: Není to pouze moderátor, ale také zpěvák či herec mnoha rolí. Jak dobře ho znáte si ověříte v našem kvízu

Marek Eben: Není to pouze moderátor, ale také zpěvák či herec mnoha rolí. Jak dobře ho znáte si ověříte v našem kvízu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V posledních letech je Marek Eben znám především jako moderátor StarDance...Když hvězdy tančí. Za svou kariéru ale vystřídal spoustu dalších profesí. Zavzpomínejte v našem kvízu na jeho největší role a moderátorské úspěchy.

Moderování a herectví, ale také zpěv a skládání hudby

Marek Eben je jednou ze stálic české scény. V dětství začínal jako herec. V nynějších dobách se s ním setkáváme spíše v roli moderátora. Vystupuje ale také jako zpěvák, textař a hudební skladatel. A to ve skupině, kterou založil se svými bratry Davidem a Kryštofem. Ta nese příhodný název Bratři Ebenové. Není ničím zvláštním, že zrovna tito tři muži založili folkovou kapelu. Jejich otcem byl známý hudební skladatel Petr Eben.

Divadelní kariéru začal v Karlových Varech

Kromě televizních a filmových rolí má za sebou také bohatou divadelní kariéru. Marek Eben miluje Karlovy Vary. A tak není náhodou, že právě v Divadle Vítězslava Nezvala poprvé vstoupil na prkna, která znamenají svět.  Poté se ale upsal jinému divadlu. Po dobu téměř dvaceti let byl součástí Studia Ypsilon. Kromě hraní se podílel i na skládání hudby a psaní textů písní k různým inscenacím.

Možná není člověk, který by jej neobdivoval

Marek Eben je oblíbenou postavou českého showbyznysu. Srdce lidí si získal i coby dlouholetý manžel bývalé herečky Markéty Fišerové. Tu si Eben vzal v roce 1982.  O čtyři roky později ji ale postihla mozková příhoda a ochrnutá skončila na invalidním vozíku. Byl to právě Eben, který ji po celou tu dobu opečovával a kdo se o ni s láskou stará dodnes.

 

Zdroj článku: