KVÍZ: Soutěž Na lovu vznikla podle licence britského pořadu The Chase. Tohle jste možná nevěděli

KVÍZ: Soutěž Na lovu vznikla podle licence britského pořadu The Chase. Tohle jste možná nevěděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soutěž Na lovu ovládá naše obrazovky od srpna 2021, ale britský pořad The Chase, podle kterého vznikla, baví diváky už od roku 2009. Napínavá honička, při níž se čtveřice soutěžících snaží uniknout lovci a vyhrát finanční odměnu, si získala naše srdce. Pobaví však i zjednodušenou formou kvízu.

Česká televizní soutěž Na lovu skupiny Nova vznikla na základě britského pořadu The Chase, ve kterém se tým čtyř soutěžících rovněž snaží jednotlivě nashromáždit co nejvíce peněz, které postupně přibývají do výherního fondu, pokud tedy konkrétní soutěžící úspěšně unikne lovci. V individuální honičce si hráč vybírá mezi vyšší nabídkou (blíže k lovci), vydělanými penězi a nižší nabídkou (dál od lovce). Později, v samotném finálovém kole, nastává štvanice a soutěžící, kteří se až dosud udrželi ve hře, hrají kolektivně jako tým proti lovci o podíl z cenového fondu.

S pravidelným publikem od tří do pěti milionů je The Chase jedním z nejúspěšnějších a nejdéle vysílaných herních pořadů v britské televizi. Vysílá se od 29. června 2009 až do současnosti, zatímco jeho česká verze měla premiéru na TV Nova až 16. srpna 2021. I za tu relativně krátkou dobu už ale stačila okouzlit množství nadšených českých diváků, kteří si s námi určitě rádi zahrají i náš kvíz s otázkami ze soutěže.

Jestliže se vám naše kvízová forma soutěže Na lovu líbila, zkuste také další kvízy, které prověří vaše znalosti a umožní vám trochu se odreagovat od pracovních či jiných povinností.

Zdroj článku: