KVÍZ: Otestujte si své znalosti seriálu Hospoda

KVÍZ: Otestujte si své znalosti seriálu Hospoda
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je až těžko uvěřitelné, že je to již více jak pětadvacet let od chvíle, kdy se na televizních obrazovkách vůbec poprvé objevil novácký seriál Hospoda (1996).

Ten pravděpodobně není potřeba nijak zvlášť představovat, protože většina z nás zahlédla během nesčetných opakování alespoň nějakou tu kratičkou sekvenci. Převážně nenáročný sitcom je plný humorných scén, typického hospodského slangu, ale dojde v průběhu i na několik dramatičtějších situací.

To vše je poté zastřešeno brilantními hereckými výkony velkých hereckých es nedávné doby. Zajímavé je, že seriálu se zpočátku příliš nedařilo ve sledovanosti, což je samozřejmě pro každou televizi naprosto nejdůležitější, nicméně po počátečních nezdarech se propracoval až k něčemu, co můžeme klidně nazvat jako kultovní status. Postavy jako Tomáš Babula, doktor Zatloukal nebo Joska Váňa totiž skvěle reprezentují lidi z nejrůznějších sfér společnosti. Proto je tak jednoduché se s některou postavou ztotožnit, pokud ne rovnou se všemi.

Hospoda je zkrátka tím typem seriálu, pro který mají slabost lidé různých generací. Jak moc si tento seriál pamatujete? Vyzkoušejte si to v našem kvízu. Na zdraví!

Pokud Vás při vyplňování našeho kvízu zastihla i byť sebemenší dávka nostalgie, není to žádná ostuda. Hospoda tyto nálady zkrátka umí probudit. V tom je ostatně obrovská síla celého seriálu – nadčasovost i potřeba se k němu tu a tam alespoň na pár dílů vrátit.

Zdroje článku: