Nemotorný, ale přesto roztomilý ALF. Zjistěte v našem kvízu, jak dobře ho znáte

Nemotorný, ale přesto roztomilý ALF. Zjistěte v našem kvízu, jak dobře ho znáte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neznal mimozemského návštěvníka ALFa? ALF tedy není to jeho pravé jméno, jedná se o zkratku Alien Life Form, což znamená Mimozemská Forma Života. Zjistěte v našem, co všechno o ALFovi víte a nevíte!

Ať už znáte ALFa z knihy nebo seriálu, mnohokrát nás dokázal rozesmát. Jeho nemotorné chování, mnohdy až suchý humor a snaha odhalit se před sousedkou lidí, kteří ho přijali jako vlastního, jsou geniálně vtipné. Prvně byla napsána kniha německým autorem Rainerem Büttnerem, poté se ALF dočkal také filmového zpracování ve Spojených státech amerických.

S postavou ALFa je spjato mnoho zajímavostí, které nemusí vědět ani ten největší fanoušek. Nejspíše víte, co rád jí a jakou neplechu dokáže způsobit – o tom je ostatně i tento kvíz. ALF ale byl známý nejen v knihách a na televizních obrazovkách, ale také v reálném světě. Například vydal dvě hudební alba, jedno v angličtině a druhé v němčině (v tomto jazyce se jedná o přeložené slavné anglické písně, například Don’t worry, be happy).

Natočení jedné epizody trvalo přibližně jeden den. Navíc si herci museli dávat pozor, aby se nepropadli – v obývacím pokoji totiž byly rozmístěny padací dveře, které byly speciálně určené pro filmaře.

ALF se objevil i v jiných amerických seriálech, a to celkem ve třech epizodách různých seriálů.

ALF také má svou baseballovou kartičku, na níž drží svou slavnou rybu. Měl také vlastní talk show. Vydržela sedm epizod. Práva na seriál ALF v roce 2012 odkoupila japonská společnost SONY, aby mohla vytvořit film o tomto mimozemšťanovi. Ten se ale dosud nedokončil. Skoro každá epizoda seriálu nese název slavné písničky, jejíž část v oné epizodě opravdu zazní.

A nyní se vrhneme na samotný kvíz.

Zdroje článku: