Kurz manželské touhy: Další český film se slibným tématem je už za dveřmi

Kurz manželské touhy: Další český film se slibným tématem je už za dveřmi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový český film Kurz manželské touhy režiséra Radka Bajgara se divákům představil na FF v Karlových Varech a do kin zamíří 28. října 2021. Zaujme nejen dějem, ale i zajímavým hereckým obsazením.

Co všechno už víme

Vojta Kotek se pokusil o seriózní roli a představí se v roli párového terapeuta Mazla. Jak se mu to povedlo, můžete posoudit sami, až si vyjdete do kina. Lenka Vlasáková je ve filmu sázka na jistotu. Přirozená a lidská. Přesvědčivě zahraje úplně všechno a divák jí to věří. A navíc se na ni moc pěkně dívá. V trochu černé komedii si zahraje jednu z žen, které tvoří u párového terapeuta skupinu, potýkající se s partnerskými problémy, jako je ztráta touhy, nuda, odcizení se a stereotyp.

Manžel Heleny, kterou Lenka ztvárnila, si neustále stěžoval, že ho jeho žena málo objímá. A zřejmě s tím byl dost otravný, až ho jednou Helena objala pořádně. Celé tři minuty pevného objetí a tlaku na tepnu se pro postavu manžela, kterého ztvárnil Stanislav Majer, stalo fatálním.

Udělala to Helena úmyslně? Byl to zkrat anebo nešťastná náhoda?

Do hry vstupují kriminalisté, aby událost rozkryli. Ve filmu se dále můžeme těšit na Jiřího Bartošku, Šárku Vaculíkovou, Ondru Bauera, Josefa Poláška, Evu Leinweberovou, Vasila Fridricha, Petru Nesvačilovou, Lucii Šipošovou, Lukáše Latináka, Ondřeje Nosálka, Janu Kotrbatou, Ivanu Uhlířovou, Janu Plodkovou a Radka Holuba.

Film má od distributora definici jako film pro partnerské dvojice se smyslem pro humor a pro všechny, kteří chtějí spíš toužit než partnera vlastnit.

Sám režisér Bajgar (Teorie tygra, Teroristka) divákům vzkazuje:

Někdo svobodu potřebuje víc, někdo míň, někdy je to žena, jindy muž. Na ženy víc tlačí pitomé stereotypy, společnost, tradice, takže se jim obtížněji vzdoruje. V této situaci je i hrdinka filmu.

Zdroj:

  • tisková zpráva CinemArt