Kino z gauče: Podívaná, při které tuhne krev v žilách, z nabídky HBO Max, Netflixu a SkyShowtime, s českým dabingem

Kino z gauče: Podívaná, při které tuhne krev v žilách, z nabídky HBO Max, Netflixu a SkyShowtime, s českým dabingem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od hororu se očekává, že bude mít silný dopad na psychiku diváků, ale někdy je stejně hrozivý i kriminální žánr, a to především pak takové snímky, které obsahují velmi násilné zločiny s dávkou záhad. Někdy může zapůsobit podobně i bezmocnost hlavních hrdinů, kteří se musí postavit zlu, které ostatní buď ignorují, nebo se ho bojí.

Napětí na HBO Max

Bronzová zahrada

Argentinští a američtí filmaři spojili své síly, a tak na svět přišel hodně zajímavý dramatický seriál s prvky hororu a tajemna. Teď se diváci dočkali už třetí série. Komu utekly předchozí série, rozhodně by se k nim měl vrátit. Jde o zajímavý příběh, který začíná únosem malé holčičky. Ani smrt manželky Lily nezastaví Fabiana Danubia, aby pátral po ztracené dceři. Pokračuje v tom i v okamžiku, kdy policie pátrání odloží a nikdo mu nedává naději. Až na jednoho starého muže, který ho naučí všímat si zdánlivě nepodstatných detailů. Danubio nakonec dceru po deseti letech najde, ale tím jeho peklo nekončí.

Silný muž se musí nakonec s minulostí srovnat, přestože to není úplně snadné. Za ty roky se však naučil překonávat nemožné a jeho vytrvalost se brzy dostane do centra zájmu novinářů. Když se na něj obrátí žena, které se ztratil syn, dobře rozumí jejímu zoufalství a nezištně jí pomáhá objasnit záhady spojené se zmizením syna. A není to poslední případ, který pomáhá objasnit. Dokonce i policie si musí na nezvaného pomocníka zvyknout, protože nikdo nemůže Danubiovi odepřít, že je ve svém pátrání úspěšný.

Lest

Čtyřdílná minisérie britských tvůrců se vrací ke skutečnému případu ostře sledované vraždy Rachel Nickellové, která se stala v Londýně v roce 1992. Policie měsíce po události marně pátrá po pachateli. Nepřímé důkazy vedou k muži jménem Colin Stagg.

Vražda je ostře sledovaná veřejností a média se soustřeďují na každý drobný detail. Lidé mají strach a policie je pod tlakem. Detektiv Keith Pedder už se chytá každého stébla a naváže spolupráci s nejslavnějším psychologem v zemi. Spolu naplánují odvážnou akci a použijí mladou policistku jako volavku. Ta má navázat vztah s podezřelým mužem Collinem Staggem.

Vzrušení na Netflixu

V ráji

Další podařený německý sci-fi film nevypadá na první pohled nijak hrozivě. To až do okamžiku, než Max zjistí, že jeho žena dala do zástavy 40 let svého života, aby mohla splatit hypotéku bytu, který jim vyhořel. Z mladé ženy má tak najednou vedle sebe stařenu a musí jednat. Film rozhodně vede k zamyšlení o absolutní svobodě, nesmrtelnosti a moci.

Půjčovna masa

Odvážný americký seriál zavede diváky do 24. století, které je zlatou érou technologického rozmachu. Lidská mysl už není omezena tělem, ale je digitálně zakódována. Díky tomu mohou bohatí klonovat svá vlastní těla a žít tak nesmrtelným životem smetánky. Do chvíle, než jednoho z těchto bohatých nesmrtelných zabijí.

Takeshi Kovacs, bývalý rebel Envoy, je přiveden po 250 letech hibernace zpět k životu za účelem vyřešení této vraždy. Pravda je ovšem mnohem komplikovanější, než by si mohl myslet, a o to víc, když ho při řešení případu neustále pronásleduje minulost jeho vlastní i minulost těla, do kterého byl vložen. Envoy má však šanci na svobodu, pokud zjistí, kdo je vrah.

Podívaní na SkyShowtime

Když promluvila

Americký film Když promluvila se vrací do roku 2016, kdy investigativní novinářka deníku The New York Times Megan Twohey pomohla zveřejnit příběhy několika žen obtěžovaných tehdejším prezidentským kandidátem Donaldem Trumpem. Odvážné oběti se od veřejnosti dočkaly jen odsudků, pohrdavých komentářů či dokonce výhrůžek ze strany podporovatelů Trumpa, jehož americký lid zhruba měsíc po vydání článku zvolil prezidentem nejmocnější země světa.

Zklamanou Twohey (Carey Mulligan) o pár měsíců později osloví její redakční kolegyně Jodi Kantor (Zoe Kazan), k níž se dostala informace, že jeden z nejúspěšnějších hollywoodských producentů Harvey Weinstein sexuálně napadl známou herečku Rose McGowan a že podobných případů se ve věhlasné továrně na sny odehrálo mnohem více.

Nenašel se nikdo, kdo by byl ochoten jít s mocným producentem do otevřeného střetu. Až na dvě novinářky, které se pustily do nerovného boje. Z počátku šlo jen o nalezení ženy, která by se nebála promluvit. Jenže čím více se do problému dostávaly, došlo jim, jak moc velkou kauzu může jejich pátrání odstartovat. Už nešlo jen o chlípného producenta, ale o zcela jiný pohled na sexuální násilí.

Černý telefon

Americký thriller s prvky hororu odkrývá příběh třináctiletého kluka, kterého unese sadistický vrah a uvězní ho ve zvukotěsném sklepě. Volání o pomoc je k ničemu. Chlapec se utápí v beznaději až do okamžiku, kdy na zdi zazvoní černý telefon. To by nebylo až tak divné, kdyby telefon nebyl odpojený. Finney Shaw začne prostřednictvím telefonu komunikovat s předchozími unesenými lidmi, kteří se chtějí pomstít muži, který je připravil o život.

Zdroje článku: