Otec Jany z Ulice trpěl pro svůj původ i ve skutečnosti

Otec Jany z Ulice trpěl pro svůj původ i ve skutečnosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Karol Csino je všestranným umělcem ovládajícím tanec, zpěv i herectví, mimo to se v dětství věnoval sportovnímu karate a dnes relaxuje u koňského póla. Krom jeho profesí ho čeští diváci mohou znát jako někdejšího partnera Ivety Bartošové.

Velká dávka talentu

Blízcí mu z legrace říkají „věčný student“. Vystudoval herectví na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě, dal se na denní studium operního zpěvu a vzdělává se i v oblasti kondičního trenérství. Tanci se věnuje od mládí a stal se několikanásobným vítězem mistrovství SR i ČR ve show dance a úspěšně soutěžil i se stylem electric boogie.

Profesionálně zpívá od 16 let, zúčastnil se talentových soutěží a spolupráce s Vašo Patejdlem ho posunula do prostředí populární hudby. Roku 2002 se stal Skokanem roku ve Zlatém slavíkovi. Pěvecký talent zúročil v muzikálech Dracula nebo Pomáda.

V Česku je však znám především jako herec, objevil se v seriálech Černí baroni, Nemocnice na kraji města po 20 letech a nyní ho můžete vídat v populárním seriálu Ulice. Zahrál si ve snímku Návrat čápů, ve Slovensko-Německo-České produkci, který byl dokonce nominován na Oscara. Na tomto natáčení získal kontakty, které mu přinesly práci kaskadéra v americkém filmu Wanted, kde se setkal s Morganem Freemanem nebo Angelinou Jolie.

Romské kořeny mu nedaly spát

Csino se narodil v Trenčíně a až do deseti let nevěděl, že jeho otec je Rom. Zjištění, že je romského původu, pro něj bylo šokující a měl obavy z reakcí okolí. Přesto ho však původ otce přitahoval a chtěl se o něm dozvědět více, byť se potkávali pouze sporadicky. O svém hledání řekl: „Obdivoval jsem jejich (romský) obrovský hudební talent, silné emoce a spontánnost.

Matčina rodina mi zase v mnoha případech připadala příliš konzervativní, ale současně velmi spolehlivá. Po otci jsem zdědil hudební geny a jakýsi šestý smysl, po matce vztah k přírodě, disciplínu a houževnatost.“ 

Nejhorší zážitek pro něj však bylo zklamání v lásce k baletce, jejíž rodiče neskousli, že by jejich vnoučata byla romského původu a Csinu do své rodiny nepustili. 

Ke svému původu měl ambivalentní vztah, jednu dobu se za něj styděl, potom na něj byl pyšný, dnes ho již neřeší a tvrdí: „Nejsem Rom. Ani moje sestra (herečka Gabriela Csinová). Necítíme to tak. Proč bych se měl neustále vyrovnávat s něčím, čím nejsem?“

Hvězda seriálu Ulice

V seriálu Ulice představuje biologického otce Jany Rytířové. O přijetí role řekl: „Nejhezčí čas jsem strávil v Praze, v Praze se cítím dobře. Když sedím ve vlaku a blížím se do Prahy, mám dobrý pocit.“ Jeho seriálovou manželku ztvárňuje Irena Muchová, se kterou ho pojí dřívější spolupráce a přátelství.

Postava Pečenky je milou posilou do početného týmu Ulice a my se můžeme jen těšit, co si pro nás ještě přichystá.

Zdroj:

  • autorský text