Jsou bezkontaktní kina možností, jak vyřešit návštěvnost?

Jsou bezkontaktní kina možností, jak vyřešit návštěvnost?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kvůli koronaviru se naše návyky docela změnily. Služby, které nepotřebujeme, často nevyužíváme. I když se kinosály po celém světě pomalu otvírají, davy lidí se do nich rozhodně nehrnou. Mají z nákazy prostě strach.

Jihokorejský řetězec s kiny možná našel způsob, jak nad virem vyzrát, a nalákat tak lidi opět za kulturou.

Bezkontaktní kina vyřeší hrozbu zavírání kin

Největší řetězec kin v Jižní Koreji, CJ-CGV právě testuje možnost bezkontaktního kina. Ani v Jižní Koreji se lidé nehrnou za kulturou a obavy o své zdraví se projevují ve velmi nízké návštěvnosti kin. Aby se vyhnuli jejich zavírání, testuje právě tamní řetězec s kiny možnost prostor, kde by mezi lidmi nedocházelo ke kontaktu.

Umělá inteligence jako velký pomocník

Majitelé korejské společnosti provozující celou řadu kin testují provoz, ve kterém bude hrát hlavní roli umělá inteligence. Lidé se tak setkají s roboty, automatizovanými kiosky, a také se samonaváděcími boxy s jídlem. Zatím se tento testovací režim osvědčuje, a na jeho vývoji už začala pracovat i konkurenční kina.

Stane se nový přístup v budoucnu normou, a oblíbí si lidé bezkontaktní kina? To by měly ukázat následující měsíce, ve kterých se budou Jihokorejci do kin pomalu vracet.