Paříž 15:17: Kterak Clint Eastwood obsadil do filmu podle reálné události skutečné hrdiny příběhu (TV tip)

Paříž 15:17: Kterak Clint Eastwood obsadil do filmu podle reálné události skutečné hrdiny příběhu (TV tip)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmový snímek Paříž 15:17 z roku 2018 pod režijním vedením Clinta Eastwooda se vrací ke skutečné události, která se stala v plném rychlovlaku mířícím do Paříže dne 21. 8. 2015. Cestovali v něm také tři američtí mladíci na dovolené. Film uvede v sobotu 15. 8. 2020 Nova Cinema.

Film se vrací do dob, kdy se v dětství potkali tři spolužáci v jedné z těch škol, která se starala o problémové děti. A právě tam se tři kluci skamarádili a jejich vztah vydržel až do dospělosti, i když se jejich cesty rozdělily a každý si hledal svou životní dráhu. Po setkání se rozhodli, že spolu podniknou dobrodružnou cestu, aby jejich přátelství znovu oživili. Na cestě z Amsterdamu do Paříže už byli v závěru putování.

Terorista na palubě vlaku

Ve vlaku ovšem nejeli jen turisté, ale byl tam i Maročan Ajúb el-Cházení a začal střílet do lidí. Právě tři mladíci, kteří byli v dětství a dospívání svým okolím odsuzovaní za darebáctví, se ve vlaku proměnili v hrdiny a zneškodněním útočníka zachránili životy všech cestujících, kteří byli v ten okamžik v ohrožení života.

Z obyčejných lidí hrdinové

Do rolí tří zachránců byli obsazení skuteční hrdinové z vlaku. To bylo režisérovi filmu Clintu Eastwoodovi vyčítáno, protože lidé by více přivítali v rolích hrdinů profesionální herce známých tváří.

Ale film byl především zaměřený na nutnost se terorismu postavit, ukázal nám, jak i z obyčejných lidí mohou být v jednom okamžiku hrdinové, kteří nasadí vlastní životy, aby ochránili životy úplně cizích lidí.

Pro autentičnost se točilo v lokalitách, kde se události filmu staly. Hrdinové, kteří se to odpoledne ve vlaku zrodili: Anthony Sadler, Alek Skarlatos a Spencer Stone, byli vyznamenaní francouzským prezidentem F. Hollandem Řádem čestné legie.

Další tragédie jednoho z mladíků

Spencer Stone byl asi osm týdnů po události napaden zezadu nožem před klubem v Sacramentu a vážně poraněn. Útočník mu způsobil zranění plic, jater a srdce. Útok byl cílený, ale nebyla prokázaná souvislost se zneškodněním teroristy. Spencer se po dlouhé léčbě ze zranění zotavil, útočník vyfasoval 9 let ve vězení.