Seriálová herečka a spisovatelka Jana Bernášková zavzpomínala na seriál, ve kterém našla životní lásku

Seriálová herečka a spisovatelka Jana Bernášková zavzpomínala na seriál, ve kterém našla životní lásku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jana Bernášková (41) patří k velké skupině herců, kteří doslova s láskou vzpomínají na dlouhé a velice příjemné natáčení seriálu Vyprávěj, kde si zahrála jednu z výrazných postav. Osud její postavy se táhne od druhé série po celý zbytek populárního retro seriálu.

Diváci mohou sledovat, jak se postava Ivety Hájkové vyvíjí od mladé dívky po vyzrálou ženu. Přestože nepatřila přímo do rodiny, která tvořila základ seriálu, byla dobrou rodinnou přítelkyní hlavně díky vztahu s Janou Dvořákovou (Veronika Freimanová).

Jana Bernášková má ale ještě jeden velký důvod navíc, proč na seriál s nostalgií vzpomínat. Během natáčení našla svou životní lásku. Její osudový muž Rudolf Merkner (50) v seriálu sice nehrál, ale byl scenáristou. A už spolu před časem oslavili bronzovou svatbu.

Merkner a Bernášková, zdroj Pavel Gwužď / Nextfoto

Pro herečku to byl už druhý vztah. Právě v momentě, kdy vstoupila do roztočeného seriálu, si léčila srdcebol ze vztahu s režisérem Davidem Drábkem, se kterým má dceru Justýnu. S druhým manželem má syna Theodora.

V podcastu Adély Gondíkové zavzpomínala na začátek natáčení, kdy se točila 70. léta, která nezažila, ale strašně se jí líbilo, že v dobovém oblečení a účesu vypadala jako maminka. Právě díky rodinným problémům seriál vůbec neznala, přestože už byl u diváků populární, a až během natáčení jí došlo, v jak populárním projektu vlastně hraje.

Až teprve rok 1986 jí začal být povědomý a postupně začala dobu poznávat. Byla zděšená hlavně z módy a vtipně dodala, že se diví, jak se vůbec v té době mohly rodit děti.

A paradoxně, přestože během natáčení nosila příšerné oblečení a paruky, padla přece jen někomu do oka. Její seznamovací rituál ale nebyl úplně snadný. Jana popsala, že si s budoucím manželem vůbec nepadla do oka a první setkání na večírku, kde ji měl scenárista trochu poznat a napsat jí roli „na tělo“, bylo trapné a nepříjemné. Rozhodně to nebyla láska na první pohled.

Jana Bernášková je také velice nadějná spisovatelka a pracuje už na třetí knize. Před koronavirem už napsala první knihu, během pandemie druhou. Podle její první knihy Jak přežít svého manžela vznikl scénář a na podzim by se v režii jejího manžela měl točit film, kde si Jana zahraje.

Zdroj článku: