Iveta potřetí a naposled: Po pohádkové kariéře přišel drsný pád. Jedinou pevnou kotvou se pro zpěvačku stává syn Artur

Iveta potřetí a naposled: Po pohádkové kariéře přišel drsný pád. Jedinou pevnou kotvou se pro zpěvačku stává syn Artur
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve třetí a závěrečné sérii o životě jedné z nejdiskutovanějších zpěvaček se tvůrci zaměří hlavně na vztah Ivety Bartošové k synovi Arturovi. Třináct let po odchodu od Ladislava Štaidla se Ivetin svět změnil k nepoznání. Její alba se neprodávají jako dřív, ale ona naivně věří, že zase bude zpívat.

Iveta má za sebou neúspěšný vztah, ale věří, že ta pravá láska na ni stále čeká. Příběh diváky tentokrát zavede do období, kdy se život zpěvačky dramaticky promění. Zdá se, že vyprodané haly a profesní vavříny jsou minulostí. Iveta Bartošová navíc vede soudní při o milovaného syna Artura.

Kromě boje s osudem, na který není moc připravená, musí čelit útokům novinářů a bojovat o vlastní lidskou důstojnost.

Právě poslední roky jejího života jsou ty, které si lidé pamatují nejvíce. Špatný výběr partnerů, alkoholové eskapády, marné pokusy o nové začátky. Tvůrci se rozhodli v poslední sérii vyhnout moralizování, přestože se to hodně nabízelo.

​Bylo by jednoduché se v poslední sérii pustit do moralizování, ale právě tomu jsme se chtěli vyhnout. Pro mě je závěr Ivety o boji se závislostmi – ať už na alkoholu, nebo toxických vztazích. A taky o strachu říct si o pomoc. Věřím, že vidět někoho, komu se pomoci nedostalo, může fungovat i tak, že my ostatní si o ni už říct zkusíme,

shrnuje producentka a castingová režisérka Maja Hamplová. 

Ve třetí minisérii se ve třech epizodách vrací celá řada známých tváří a přidávají se i nové. V životě Ivety se objevuje muž, který podle veřejnosti pomohl zpěvačce k totálnímu úpadku. Tím člověkem byl její poslední partner Josef Rychtář, kterého si před kamerami zahrál David Prachař. Krátkou část Ivetina života se za jejího prince a zachránce považoval Zdeněk Macura, kterého zahraje Richard Krajčo.

Oba herce čekaly nevděčné role mužů, kteří vystupovali jako zachránci, ale Ivetu Bartošovou zachránit nedokázali.

V sérii se neobjeví Jiří Pomeje, muž, který dokázal Ivetu dovést k oltáři. Podle tvůrců je jeho absence pochopitelná. Děj nezahrnuje tu etapu života, v níž figuroval po boku zpěvačky.

​Středobodem poslední série je syn Artur

Artur Štaidl s tetou Ivanou Bartošovou
Artur Štaidl s tetou Ivanou Bartošovou | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Tentokrát má vedle sebe toho, na kom jí záleží nejvíc: svého dospívajícího syna. To kvůli němu chce vyhrát boj s vlastními démony. Je to on, kdo při ní stojí, i když se nedaří a bulvár čeká na každou její chybu. Ano, kdysi chtěla být slavná – teď chce obyčejný život. Pro Artura, pro sebe.

Vždycky jsem si myslel, že ze všech řad Ivety budou scénáře a příprava té třetí zdaleka nejjednodušší. V tomto období je vše lehce dohledatelné, je tu nepřeberné množství videí, rozhovorů a záznamů. Ale opak byl pravdou. Dotýkáme se totiž toho nejkřehčího a nejkomplikovanějšího období, kterým si člověk může projít. Navíc většina veřejnosti má jasně ustanoveno, kdo je v tomto příběhu kladný, záporný a kdo za co může,

říká režisér a scenárista série Michal Samir.

Jejího syna, Artura Štaidla, si zahraje debutant Karel Šimek a v některých záběrech je jeho podoba s Arturem opravdu až překvapivá. Jako u předcházejících sérií, i tentokrát byl Artur přítomen na natáčení.

Už brzy na Voyo.

Zdroje článku: