Harry Potter a vězeň z Azkabanu: Prdicí polštářek, arachnofobie a deprese aneb jak film vznikal

Harry Potter a vězeň z Azkabanu: Prdicí polštářek, arachnofobie a deprese aneb jak film vznikal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Další díl Harryho Pottera popisuje jeho třetí rok v Bradavicích. Film začíná jeho neshodami se strýcem a tetou Dursleyovými, po kterých utíká z domu. Kouzelným autobusem se dostane do hostince Děravý kotel, kde se dozví o nebezpečném vězni z Azkabanu, Siriusi Blackovi, který je na útěku. Ve škole čar a kouzel vládne napětí a stala se spoustu změn.

Nakonec Harry zjišťuje, že Sirius je jeho kmotr, který je jediným příbuzným, co mu zbyl. Vše ale není tak černé, jak se na první pohled zdá. Odhalí Harry celou pravdu?

Film se ocitl na nejvyšších příčkách výdělečnosti

Třetí díl této kouzelnické ságy se stal druhým nejvýdělečnějším filmem roku 2004 hned po Shrekovi 2. Snímek celosvětově vydělal přes 795 milionů amerických dolarů. V USA skončil na 6. místě výdělečnosti za rok 2004, jinde ve světě porazil i již zmiňovaného Shreka 2.

Kde se vzali mozkomorové?

J. K. Rowling se v jednom rozhovoru přiznala, že mozkomorové vznikli kvůli jejím hlubokým depresím. V roce 1990 jí totiž zemřela matka, která trpěla roztroušenou sklerózou, a spisovatelka se z toho dlouho nemohla vzpamatovat.

Herec Ruper Grint si natáčení s pavoukem „užíval“

Rupert Grint, který ve filmu ztvárňuje Rona Weasleyho, se ve filmech často setkává s pavouky. Konkrétně i v tomto díle, kde jsou pavouci jeho noční můry. Prozradil o sobě, že formou arachnofobie trpí i ve skutečnosti.

Další díl oblíbeného Harryho Pottera si nenechte ujít 27.11. ve 20.20 hodin na televizi Nova Cinema.