Favoritem pondělního večera je Kriminálka Anděl. Celé oddělení je v šoku z rodinné tragédie kapitána Benkovského

Favoritem pondělního večera je Kriminálka Anděl. Celé oddělení je v šoku z rodinné tragédie kapitána Benkovského
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kriminálka Anděl dala s více než milionovou sledovaností jasně najevo, že v kvalitě nepolevila, a seriál patří k nejzdařilejším projektům TV Nova. I po několikaleté přestávce se tvůrcům podařilo navázat na úspěch, který seriál v minulosti měl.

Tentokrát se bude řešit podivná vražda v uměleckém muzeu, kde by násilí nikdo nečekal. Kurátorka archiválií byla nalezena mrtvá v místnosti, která slouží k sterilizaci předmětů. A právě ozón, kterým se tato procedura provádí, se stal neviditelným vražedným nástrojem.

Benjamínek na oddělení, poručík Fišer (Oskar Hes), se snaží na místě činu trochu vtipkovat, ale hned to od starších kolegů pěkně schytá, protože si nevybral nejlepší čas ani místo.

Vyšetřování se ujímá kapitán Jan Souček (Jiří Langmajer), který tak může jako nový člen mordparty předvést, co dokáže.

Ředitel muzea (Martin Myšička) cizí zavinění rozhodně odmítá. Nevěří, že by se v muzeu mohlo něco takového stát. Zkušené kriminalisty vše přesto vede k závěru, že se jednalo o vraždu. Někdo totiž záměrně spustil sterilizační proces v okamžiku, kdy se kurátorka nacházela v místnosti. Zároveň jí zablokoval jediný možný únikový východ.

Hess a Langmajer
Hes a Langmajer | Zdroj: TV Nova

Otázkou tedy je, kdo měl nějaký motiv a možnost vraždu spáchat. Tým kriminalistů zahajuje pečlivé vyšetřování zaběhlým prověřováním podezřelých osob z kurátorčina okolí. Prošetřit se musí nejen její pracovní vztahy, ale i ty osobní. Velice rychle se ukáže, že možných směrů pátrání je v případě motivu hned několik.

Policisté mají celé pátrání ještě komplikované ledabylou registrací příchodů a odchodů lidí přes vrátnici v muzeu a samozřejmě – kamerový systém měl výpadek.

Celé oddělení je otřeseno tragickou událostí, která potkala kapitána Tomáše Benkovského (David Švehlík). Jeho manželka byla pobodána a nevlastní dcera, mladá laborantka Hana Brodská (Ema Businská), se stala obětí únosu.

Oficiálně nesmí tým nic řešit, protože jeden z nich je v případu osobně zainteresován, ale s tím se kapitán Benkovský nehodlá smířit a začíná tajně pátrat na vlastní pěst. Jenže zdravotní stav manželky není dobrý a strach o Hanu dělá z Benkovského neřízenou střelu. Je pod silným tlakem a není dost opatrný. Je tedy jen otázkou času, než se o jeho soukromém pátrání dozví plukovník Pospíšil (Dalibor Gondík), který takové chování na oddělení nemůže tolerovat.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text