Eva Josefíková je před kamerou na roztrhání, pauzu si udělala až kvůli dceři

Eva Josefíková je před kamerou na roztrhání, pauzu si udělala až kvůli dceři
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriálová Denisa měla svůj život doslova napsaný ve scénáři. Eva Josefíková porodila před kamerou i ve skutečnosti. Co dělá dnes?

Talentovaná holka z Moravy 

Herečka Eva Josefíková se narodila 3. února 1990 v Uherském Hradišti. Dodnes se populární herečka ráda vrací na rodné Slovácko a jak sama s úsměve prozradila, má vysoce kladný vztah ke slivovici. Ovšem nejen k ní, také k herectví měla blízko prakticky od dětství, navštěvovala literárně-dramatický obor ZUŠ. Od raného věku totiž byla komunikativní a extrovertní typ. Po absolvování gymnázia tak svoje kroky logicky namířila na DAMU, konkrétně hudebně-dramatický obor. S přijetím ale moc nepočítala a uvažovala také, že bude studovat mediální komunikaci. Ani rodiče prý z vidiny umělecké dráhy nebyli nadšení, ale dali své dceři volnost ve výběru profese.

Už v roce 2008 dostala mladá herečka nabídku na hostování v Národním divadle, kde se objevila v roli Barunky. Momentálně působí v několika dalších českých divadlech, jako je Divadlo Bez zábradlí, Komorní divadlo Kalich nebo Divadlo Ungelt.

Tato sympatická dáma je i populární filmovou herečkou. Prvním počinem před televizní kamerou byl snímek PIKO, objevila se také v pohádce Čertova nevěsta nebo ve filmu Probudím se včera. Jejím největším úspěchem byla nominace na Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Fair Play.

Ani Evě Josefíkové se „nevyhnuly“ seriály. Za sebou má působení v minisérii ČT Božena, objevila se také ve Zločinech staré Prahy i v oblíbeném seriálu TV Prima Slunečná

Mámou ve Slunečné i ve skutečnosti 

Svou roli ve Slunečné převzala po Veronice Arichtevě. Ta otěhotněla a postavu Denisy se rozhodla opustit, neboť se v té době natáčelo ve složité éře koronavirové pandemie a herečka nechtěla pohybem mezi lidmi na natáčení ohrozit své nenarozené dítě.

Veronika Arichteva, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Seriálovou „štafetu“ tak obratem převzala právě Eva Josefíková. Té tvůrci vepsali do scénáře paradoxně také těhotenství a herečka se tak rovnou „na place“ stala maminkou. Se seriálem se však nakonec i ona rozloučila. To už byla v 9. měsíci těhotenství a za pár týdnů porodila vlastního potomka.

Tvůrci se s mateřskou pauzou vypořádali ve scénáři tím, že Denisu nechali odjet do Los Angeles. Jak dlouho bude herečka pryč a jestli se ještě do oblíbeného seriálu vrátí, to není jisté. Momentálně si naplno užívá mateřské povinnosti.

Eva v jednom z rozhovorů prozradila, že se k herectví určitě chce vrátit, jen netuší, kdy to nastane. Zpět do práce podle vlastních slov nijak nepospíchá. Přeje si později nejlépe umět skloubit herectví s rodinným životem.

Jinak o svém soukromí sympatická brunetka ovšem moc nemluví. Mediálního zájmu si užila vrchovatě, když chodila s tehdejším idolem děvčat „Snowboarďákem“ Jiřím Mádlem.

Zdroje: