Kdo je mladá brunetka, která zazářila v roli Enoly Holmes

Kdo je mladá brunetka, která zazářila v roli Enoly Holmes
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Millie Bobby Brown (narozená 19. února 2004) je anglická herečka a modelka. Do popředí zájmu se dostala díky roli Eleven ve sci-fi dramatickém seriálu Netflixu Stranger Things (hodnocení 91 %), který se začal natáčet v roce 2016.

Millie se narodila v Marbelle v Andalusii ve Španělsku jako třetí ze čtyř dětí. Její rodiče jsou z Anglie a ona, přestože je podle rodného listu Španělka, španělsky nemluví. Už jako malé dítě se ocitla v Anglii a později na Floridě v USA. Dívku to táhlo k herectví a trávila čas na hereckých workshopech, kde si ji všiml lovec talentů a doporučil jejím rodičům, aby se s ní přestěhovali blíž k Hollywoodu. Tak se Millie dostala mezi děti, které se ucházely o hereckou kariéru a dostala svého prvního agenta. První role na sebe nenechaly dlouho čekat.

Významnou práci získala v roce 2013 jako Madison O'Donnell v paranormálním drama-thrilleru BBC Intruders, kam ji vzali jen na základě videokazety, kterou jim poslala. Následovali další epizodní role v seriálech jako Chirurgové nebo Námořní vyšetřovací služba. Úspěch seriálu Intruders ji vynesl v roce 2016 nabídku na reklamu pro Citigroup a následující rok pracovala v kampani pro Calvina Kleina. Celosvětovou popularitu získala rolí ve filmu Godzila II Král Monster a hned nato získala nabídku od Netfixu na Enolu s honorářem 6,6 milionů dolarů. Také se vrátila ke své roli v pokračování Godzilla vs. Kong.

Zajímavosti o herečce, o které ještě uslyšíme

  • Dne 20. dubna 2018 se Brown stala nejmladším člověkem, který kdy byl zařazen na seznam 100 nejvlivnějších lidí světa podle časopisu Time.
  • Je velkým fanouškem FC Liverpool.
  • Než získala roli v Intruders, její rodina se potýkala s chudobou, bydleli u příbuzných. Dnes se její jmění odhaduje na 10 milionů dolarů.
  • V roce 2019 Brown spustila „Florence by Mills“, svou vlastní kosmetickou řadu produktů.

  Ve 14 letech se stala velvyslankyní dobré vůle UNICEF. Stala se nejmladší osobou v historii, která byla jmenována touto funkcí.

  • Mezi její přátele patří dvě děti Brada Pitta.
  • Jejím snem je zahrát si v jednom filmu spolu s Jodie Foster a Kristen Stewart.
  • Je hluchá na jedno ucho, a přesto ráda zpívá. Tvrdí, že když něco člověk dělá rád, neměl by se nechat omezovat.

 

Zdroj: